sigdal_gyldnesagblad1

Vant bransjens Oscar

«Det Gylne Sagblad» gikk i helga til Sigdal Kjøkken.

Publisert

Fabrikksjef Jan Julseth ble så glad da Sigdal Kjøkken vant, at han utførte en spontan seiersdans.

Norsk Trevare deler hvert år ut bransjens egne "Oscar" under landsmøtet sitt. «Det Gylne Sagblad» deles ut til den bedriften som har utrettet noe som kan være til eksempel til etterfølgelse for andre bedrifter i bransjen. Den kan ha utmerket seg innen markedsføring, teknologi, produksjonsstyring, opplæring, utvikling av mennesker, produkter eksport eller samarbeid.

- Ligger i tet

11 bedrifter var i år foreslått til prisen og juryen som besto av Innovasjon Norge, Tre & Profil, Oslo Snekkermesterlaug, lokalforeningene samt Norsk Trevare nominerte 6 bedrifter til prisen. Medlemsbedriftene i Norsk Trevare har alle fått avgi en stemme hver.

Norsk Trevare skriver i en pressemelding at for å klare å opprettholde sin posisjon i Norge må man være flinke til både nytenkning, produktutvikling og vise investeringsvilje. Sigdal Kjøkken var tidlig ute med å strømlinjeforme produksjonen for å ligge i tet. I fjor innførte de LEAN for å effektivisere produksjonen ytterligere.

Effektiviserer produksjonen

Sigdal Kjøkken AS har ifølge Norsk Trevare bestandig jobbet for å ligge i forkant, og blant annet ved å ta i bruk strekkoder tidlig, utvide malingsanlegget og ved å sette inn nytt varemottak de senere årene, har de evnet å være konkurransedyktige i et svært tøft marked. De har i tillegg klart å beholde produksjonen i Norge. God logistikk og rask leveringstid har vært en av nøklene til suksess. I de siste årene har de utvidet produktsortimentet, og blitt en solid merkevareaktør på det norske markedet. Sigdal har levert solide resultater i 20 år og omsetningen har nådd nye høyder de siste to årene.

Jan Julseth med statuetten, som er utformet av Design og 3Interiør i Hokksund.

Jan Julseth tok over som fabrikksjef for Sigdal Kjøkken i Eggedal for et drøyt år siden. Det har vært mye å sette seg inn i, og han har jobbet målrettet for å effektivisere produksjonen, bl.a ved å innføre LEAN, skriver Norsk Trevare.

- Denne prisen betyr mye for alle som står på i produksjonen hver eneste dag, sier han i pressemeldingen.

I fjor var det H Vinduet Fjerdingstad som mottok prisen, og det var Knut Einar Fjerdingstad som foreslo Sigdal Kjøkken AS til prisen i år.

Norsk Trevare er bransjeforeningen for trevare og innredningsprodusenter i Norge. Foreningen representerer 335 bedrifter, 5200 ansatte og en omsetning på nært 8 mrd. kroner. Foreningen ble stiftet i 1940 og jobber bl.a. for å heve kompetansenivået blant medlemmene, fremme og synliggjøre bransjen, sikre gode konkurransevilkår og fremme bransjens politiske interesser.

Powered by Labrador CMS