trearkitektur1

Ta en reise i trearkitekturen

21 norske bygninger som i det alt vesentlige er bygd tre presenteres i publikasjonen En reise i norsk trearkitektur, som Arkitektbedriftene i Norge og Trefokus står bak.

Publisert

Faksimile: En reise i norsk trearkitektur. Avbildet: Solar Powered “Forest” ( Expo Shanghai 2010). Arkitekt: Helen & Hard. Photo: Emile Ashley

En reise i Norsk trearkitektur er støttet av Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge/Trebasert Innovasjonsprogram og De historiske hotel & spisesteder.

- Tre er et miljøvennlig bygningsmateriale. Det er vårt eneste fornybare råstoff til bygningsformål og det krever lite energi ved framstilling. Produkter av trevirke lagrer karbon gjennom hele sin levetid og det kan brukes som miljøvennlig energi når byggets levetid er over. I Norge er det også slik at vi i dag høster bare ca 1/3 av den årlige tilveksten av tømmer i skogen. Økt bruk av tre i samfunnet er på denne bakgrunn viktig for den norske regjeringen, sier landbruks- og matminister Trygve Slagssvold Vedum i forordet til publikasjonen.

Les og se mer i En reise i norsk trearkitektur

"


Powered by Labrador CMS