frublom

Ble Askeladd med kortreist tre

Stine Marie Bjørnstad (31) snekrer og selger eksklusive møbler fra hjemgården sin gjennom bedriften Fru Blom. Materialet er kortreist, og flere gode hjelpere sørger for at hele produksjonen kan gjøres i Rakkestad kommune. Nå er hun kåret til årets Askeladd av Norges Bondelag og Landkreditt bank.

Publisert

Skjermbilde: www.frublomdesign.no

Stine Marie Bjørnstad er utdannet designer, og fikk ideen om å lage møbler i låven på familiens korngård på Degernes i Rakkestad kommune i 2009. I dag driver hun bedriften Fru Blom, som produserer blant annet bord, benker, stoler, skap, køyesenger og baderomsmøbler. Og alt er av kortreist tre, skriver Bondelaget på sine nettsider:

Tømmeret tas ut fra skogen på gården og fra andre skogeiere i bygda. Deretter skjæres det på den lokale bygdesaga, for så å barkes og legges ut for gråning på gården. All møbelproduksjon skjer lokalt i bygda, hvor Bjørnstad leier inn hjelp til tømmerhogst, tømmerkjøring, snekring og sveising. - Dermed skaper hun biinntekter for nabobøndene i bygda.

Bjørnstad har blant annet stått bak en totalrenovering av kontorene til Den norske turistforening i Oslo.

Askeladdprisen deles ut for 18. året på rad, av Norges Bondelag og Landkreditt bank. Prisen deles ut til ungdom under 35 år, som er i ferd med, eller som har etablert næringsvirksomhet på bygdene. Vinneren får en pengepremie på 30.000 kroner.

Les mer om prisvinneren på Bondelagets nettsider.

Powered by Labrador CMS