Lyser ut midler til tre-forskning

Forskningsrådet lyser nå ut midler til nye forskningsprosjekter innenfor verdikjeden skog og tre. Bakgrunnen er friske midler i revidert nasjonalbudsjett som tiltak mot krisen i skogsektoren.

Publisert

En stor del av årets tiltakspakke skal gå til forskning og utvikling av trebaserte produkter. Av disse midlene lyser Forskningsrådet nå ut 25 millioner kroner gjennom tiltaket Skog-Verdi, som er et felles initiativ mellom programmene BIA og BIONÆR.

Utlysingen er en erkjennelse av at framtidig vekst i skogsektoren vil måtte komme fra nye produkter og utnyttelse av nye råstoff som vil være vanskelig å oppnå uten en betydelig FoU-innsats, skriver Forskningsrådet på sine nettsider.

" Spesialrådgiver Petter Nilsen i Forskningsrådet står klar til å støtte flere forskningsprosjekter som kan bidra til å omstille norsk skognæring.– Det er markedet som styrer, men vi er med og bidrar med forskningsmidler både til tradisjonell produksjonsforbedring og til helt nye produkter. Forhåpentligvis kan de nye produksjonslinjene bidra til at vi kan fortsette å utnytte skogen i Norge, til beste for både miljø og samfunn, sier Nilsen.

-Trevirke er framtidas materiale. Det er fornybart og lett tilgjengelig. Forskning og produktutvikling gjør at tømmerstokken i dag kan brukes til det meste. Dette er det første store steget inn i en bioøkonomi, eller grønn økonomi, der hele treet kan benyttes, sier en optimistisk Ole Petter Løbben i Viken Skog.

Les mer på Forskningsrådets nettsider

Powered by Labrador CMS