treklyngen

Informerer om Treklyngen i morgen

Viken Skog starter i disse dager et omfattende rivingsarbeid for at Follum skal gjenoppstå som Treklyngen. Over 36.000 kvadratmeter med bygninger bort, og Viken Skog inviterer i morgen til åpent møte for å informere om hva som skjer fremover.

Publisert

Treklyngen vil ifølge Viken Skog føre til at Follom blir helt annerledes i fremtiden. Skisse: Arkitektene Jensen&Skodvin

Informasjonsmøtet finner sted i kantina på Follum tirsdag 15. januar kl. 17:30, og det vil bli informert om både rivningsprosessen og planene for tomta fremover.

Riving i hele 2014

Viken Skog overtok nedlagte Follum fabrikker fra Norske Skog i juni i fjor, og etablerte Treklyngen: Fremtidens norske skogindustri. Ansvarlig for det enormt store rivningsarbeidet er AF Decom; en entreprenør med lang erfaring fra lignende oppdrag, blant annet gjennom rivning av Rena kartong.

Viken Skog skriver på sine nettsider at det frem til september i hovedsak vil bli jobbet med å fjerne innmaten i bygningene. Først starter salget av utstyr, så renskes bygningene for blant annet glass, treverk og olje. Deretter begynner rivingen, som vil foregå gjennom hele 2014.

– Et annerledes Follum

Ikke alle bygningene på tomta skal rives: Administrasjonsbygget, et moderne og stort mekanisk verksted, multibrenselskjelen, renseanlegget, tømmerrenseriet og et ferdigvarelager blir stående som del av Treklyngen.

De nye bygningene vil primært bli bygget nord på området, og flest mulig bygg og anlegg skal bygges i tre. Viken Skog skriver på nettsidene at de kan si én ting med sikkerhet: Follum vil bli helt annerledes i femtiden.

Les mer om prosessen og informasjonsmøtet her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS