Follafoss-fabrikken gjenoppstår

Da det svenske Södra-konsernet avviklet driften på tremassefabrikken i Follafoss 31. oktober i fjor, sto 51 ansatte på bar bakke. Rett før jul ble det klart at det østerrikske Mayr-Melnhof-konsernet kjøper fabrikken.

Publisert

Når tremassefabrikken i Follafoss nå startes igjen, blir det med flere ansatte og større produksjon enn noen gang. Det vil fra start dreie seg om 50 arbeidsplasser og oppover, ifølge ordfører Bjørn Skjelstad i Verran kommune.

Mayr-Melnhof-gruppen har hovedkontor i Wien og er et av verdens ledende selskap i produksjon og markedsføring av resirkulert papp og kartong.

Den nye eieren overtar fabrikken og gjenopptar driften så snart som mulig. Målet er at produksjonen skal komme i gang igjen i begynnelsen av 2013, skriver Trønder-Avisa.

Mayr Melnhof Karton bruker i stor grad resirkulert fiber som råvare i sin produksjon, og har en voksende posisjon i jomfruelig fiberbasert papp og kartong. Selskapet har dermed behov for mer jomfruelig fiber - som tremassen fra Follafoss er basert på.

Les mer om Fabrikken i Follafoss i Trønder-Avisa

Powered by Labrador CMS