Fly silhuett bredde teh2317

Stor biodrivstoff-avtale til Viken Skog

I går signerte Avinor og Viken Skog en intensjonsavtale om å undersøke mulighetene for å utvikle biodrivstoff fra skog til bruk i fly. Avinor er innstilt på å gå inn med 100 mill. kroner over en tiårsperiode.

Publisert

Avinor har valgt Viken Skogs selskap Treklyngen som partner i utviklingen av biodiesel til luftfart. Det skriver Ringerikes Blad. Avtalen betyr at Hønefoss om noen år kan få en fabrikk for produksjon av biodrivstoff til bruk i fly; med skogen som råstoff.

- Vi er villig til å satse betydelige beløp, sier administrerende direktør Dag Falk-Petersen i Avinor til Ringerikes Blad.

Utviklingssjef Ole Petter Løbben i Treklyngen uttaler til avisa at Avinor-avtalen er en voldsom stimulans for for Treklyngen-prosjektet.

- Avinor er en stor og seriøs aktør som har en plan for hva de ønsker å gjøre. Det er veldig viktig for oss, sier utviklingssjef Ole Petter Løbben til avisa.

Avinor blir nå medeier i PAN Innovasjon sammen med Treklyngen og SIVA. PAN Innovasjon er selskapet som skal knytte partnere og bygge opp Treklyngen til å bli en livskraftig klynge av bedrifter.

Les mer om saken på ringblad.no

Powered by Labrador CMS