skattosttrebyggeriet.jpg

Skatt Øst rehabiliterer med nyskapende trebruk

Skatt Øst tar i bruk en ny type klimavegger i tre når de nå totalrehabiliterer sin bygningsmasse på Helsfyr i Oslo.

Publisert

Tre er valgt som materiale i dette prosjektet fordi leverandøren kunne tilby den mest nøyaktige og totalt sett mest kostnadseffektive løsningen. (Foto: Trebyggeriet A/S)

Totalt skal Trebyggeriet A/S i Evje levere 13.500 kvm pre-fabrikerte treelementer, skriver regjeringen på sine nettsider. Målet er å innfri passivhuskravene og energimerke A.

- Tre i rehabilitering er framtiden

Treløsningen skal monteres inn som fyllelementer i den eksisterende bærekonstruksjonen av betong, og er en svært kostnadseffektiv og klimavennlig byggemetode. - Dette er en viktig leveranse og et viktig prosjekt, med tanke på å ta i bruk tre som en miljøvennlig god løsning i urbane rehabiliteringsprosjekter, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.- Veldig mye av det som skal bygges i byene våre framover, er ikke nye bygg, men rehabilitering og ombygging av eksisterende bygningsmasse. Med løsninger som dette er trevirke framtidens materiale også på disse områdene, fortsetter han.

Kjent for bolgeveggen til kulturhuset Kilden

Kulturhuset Kilden i Stavanger

Produksjonen og monteringen startet høsten 2011 og avsluttes våren 2012. Trekonstruksjonen skal på yttersiden kles med metallplater og på innsiden med gipsplater. Tre er valgt som materiale i dette prosjektet fordi leverandøren kunne tilby den mest nøyaktige og totalt sett mest kostnadseffektive løsningen, skriver regjeringen.Trebyggeriet satser fremtidsrettet, og var også firmaet som leverte den berømte bølgeveggen til Kristiansands nye kulturhus Kilden.

"
Powered by Labrador CMS