kalkulator.jpg

Rekordomsetning for Tretorget i 2011

Med snaut 20 millioner kroner i omsetning har Tretorget over 10 år bygd seg opp til å bli den største utviklingsaktøren i Hedmark.

Publisert

- Veksten fra 2010 har vært kraftig og krevende, sier daglig leder Ola Rostad. Men vi har samtidig skapt et solid fundament som vi kan trekke veksler på de kommende årene, legger han til.

En viktig del av aktivitetsveksten utgjør Produksjonsløft-prosjektene som nå dekker hele Hedmark. Produksjonsløftet omfatter tiltak som skal styrke resultatene i virksomheter ved å iverksette tiltak i gapet mellom mål og faktisk resultat. Hovedfokuset er på menneskene som skaper disse resultatene og samspillet mellom dem. Etablering av team som rapporterer sine resultater, forklarer sine avvik, beslutter tiltak og foreslår forbedringer, er grunnlaget for prosessene. Fokusmøtene er «navet» som holder dette systemet levende.

Produksjonsløftet gir også mulighet til å lære på tvers av bedrifter og bransjer gjennom å samarbeide i nettverk. Sentralt i produksjonsløftet står Lean – et system for å optimalisere arbeidsprosessene i bedrifter. I løpet av 2011 er det i Tretorgets regi etablert fem nye nettverksprosjekt og ett annet større oppdrag innenfor dette konseptet. Produksjonsløftet har i løpet av 2011 blitt den største enkeltsatsingen i Tretorget og for øyeblikket er 25 bedrifter involvert. Produksjonsløftet er utviklet av Tretorget i samarbeid med selskapet RJ Consulting fra Kongsvinger. Rolf Johan Sørli fra RJ Consulting er faglig ansvarlig og en av prosjektlederne. Rolf Lars Haugen og Morten Haugen er de to andre prosjektlederne.

- Forespørslene fortsetter å komme inn og vi kommer derfor med det første å søke etter flere prosessdrivere, sier daglig leder Ola Rostad.

Samtidig har vi etablert Kompetanseløftet som foreløpig inneholder prosjektet Videreføring av Lederutvikling og Fagopplæring og konseptene GLØD og Lean med GLØD.

- Kompetanseløftet har potensial til å bli en viktig kompetansemotor for bransjen framover, sier daglig leder Ola Rostad.

Det er Ellinor Bjerke som er ansvarlig for denne satsingen i Tretorget.

Gjennom Interregprosjektene FEM og FEM2 er det grenseoverskridende nettverket blitt ytterligere styrket. Deltakelsen her posisjonerer Tretorget i forhold til både prosjekter med en bredere internasjonal plattform og i forhold til tema innenfor klima, energi og miljø. Det er daglig leder Ola Rostad som selv holder tak i denne delen av aktiviteten.

- Vi har ellers tro på at industrinettverket Trehus Innlandet vil bli videreført og bidra til ytterligere industrialisering av trehusproduksjonen. Videre tror vi at vi nå også endelig har muligheten til å løfte opp et nettverksprosjekt som omfatter de mindre aktørene innenfor trevaresektoren. Dette gleder oss stort, sier daglig leder.

Rollen som prosjekthus er ytterligere fundert gjennom den forlengelsen av Landbruksbygg i tre som er vedtatt i 2011 og gjennom det arbeidet som Tredrivern i Trefylket står for.

Powered by Labrador CMS