Ola Rostad hodebilde.jpg

Moelven Utvikling blir en del av Tretorget

Moelven Utvikling er fra nyttår en del av Tretorget AS. Det besluttet generalforsamlingene i de to selskapene på onsdag. De to virksomhetene har administrativt allerede tatt konsekvensene av det som nå blir vedtatt og har fra nyttår etablert en felles base på Elverum.

Publisert

- Vi ser allerede nå at dette er en riktig løsning. De to virksomhetene kompletterer hverandre bra og har mye å gi hverandre, sier daglig leder Ola Rostad.

Fusjonen blir gjennomført for å gi bedre resultater for eierne, mer effektiv ressursbruk og for å skape en mer robust virksomhet med tanke på kompetanse og kapasitet. Fusjonen er ytterligere et skritt for å få etablert den bransjemessige kraftsamlingen som blant annet ble etterlyst i Innlandet 2010.

Etter fusjonen med Moelven Utvikling AS har Tretorget AS som målsetting å være en nasjonal aktør med regional forankring med fokus på økt verdiskapning og bedre resultater.

- Vi velger å videreføre navnet Tretorget da dette er godt innarbeidet i bransjen, sier daglig leder Ola Rostad.

Begge selskap har arbeidet inn mot den tremekaniske verdikjeden – fra avvirkning ute i skogen og fram til bruk av tre i bygg. Selskapene har hatt litt ulike arbeidsområder og kompletterer derfor hverandre godt. Det nye selskapet skal levere et bredt tjenestespekter, som blant annet innebærer å bistå virksomheter med videreutvikling, restrukturering og kompetanseheving og å bidra til etablering, utvikling og kommersialisering av ideer, produkter og virksomheter. Det fusjonerte selskapet skal videreføre de aktivitetsområder som Moelven Utvikling og Tretorget har vært involvert i til nå.

- Etter hvert mener vi at dette skal skape grunnlag for videre vekst, legger daglig leder Ola Rostad til.

I styret for selskapet finner vi blant annet Helge Urstrømmen (Glommen Skog BA), Reidar Bergene Holm (Bergene Holm AS) og Åge Holmestad (Moelven Industrier ASA).

- Det er betryggende å se hvordan de tunge bransjeaktørene nå engasjerer seg i forhold til den videre utviklingen av virksomheten, sier Ola Rostad som fortsetter som daglig leder for Tretorget.

Powered by Labrador CMS