IMG_0429.JPG

Stenger etter 114 års drift

I løpet av sommeren blir Vestfold én møbelprodusent fattigere. Etter 114 års stabil drift gir bedriften tapt for et tøft marked og kampen om attraktive næringslokaler.

Publisert

Trygve Lie Møbelfabrikk legger ned. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Det er Sandefjords Blad som skriver om nedleggelsen av Trygve Lie Møbelfabrikk. På tross av god ordretilgang inneværende år, ser ikke eierne noen mulighet til å fortsette. Åtte arbeidsplasser forsvinner med bedriften.

Til avisen sier daglig leder Reidar Andersen at kombinasjonen av et tøft marked og stort press på Pindsle som næringsområde, er medvirkende årsaker til at bedriften avvikler.

– Det var ingen av oss som ønsket å legge ned. Vi har gjort forsøk på å finne alternativer, men har ikke funnet gode løsninger, sier Andersen til Sandefjords Blad.

Også de ansatte skal ha vurdert å fortsette virksomheten, men tillitsvalgte Ragnar Eskedal opplyser til avisen at det ikke blir aktuelt. Han karakteriserer eiernes avvikling som ryddig.

Sandefjords Blad skriver at det er Hans Holt som har sagt opp leieavtalen med møbelfabrikken. Han har gjennom flere år vært medeier i Trygve Lie Møbelfabrikk, med like stor andel som den daglige lederen og Bjørg Lindstrøm.

– Det er en kjedelig sak at møbelfabrikken må legges ned. Men bedriften har drevet dårlig. Den har ingen god fremtid, sier Holt til Sandefjords Blad.

I fjor gikk bedriften ifølge avisen med 400 000 kroner i underskudd. Året før skal overskuddet ha endt på 800 000 kroner.

– Det har gått opp og ned fra år til år, men vi har aldri permittert noen i så mye som en time, sier Reidar Andersen til Sandefjords Blad.

Les mer i Sandefjords Blad om nedleggelsen av den historiske bedriften.

"
Powered by Labrador CMS