Pc-bruker 1

Stor IT-avtale i Storbritannia

Den norske trevarebransjens eget IT-selskap har inngått sin hittil største enkeltavtale. Det skjedde da Storbritannias største vindus- og dørprodusent nylig valgte systemet CalWin.

Publisert

Prodit AS har inngått sin største enkeltordre siden starten i 1985. (Illustrasonsfoto: Even Rise)

IT-selskapet Prodit AS, tidligere H-DM Data & Managment AS, ble i 1985 etablert av produsenter av H-vinduet og andre aktører i vindus- og dørbransjen. Selskapet er, ifølge daglig leder Kolbjørn Rørstad, den eneste norske leverandøren av betydning for bransjen. De har en dominerende markedsandel i Norge, og hevder også å være den ledende leverandøren i Norden. Prodit har også kunder i USA og på Færøyene.

Da Allan Brothers, den eldste og største vindus- og dørprodusenten i Storbritannia, valgte IT-systemet CalWin som er hovedproduktet til Prodit, fikk de en felles løsning for alle oppgaver knyttet til tilbud, ordre, logistikk og produksjon.

– Dette vil gi dem betydelige effektiviseringsgevinster i forhold til dagens løsninger. Allan Brother har de siste årene brukt flere ulike IT-løsninger for enkeltoppgaver i virksomheten, skriver Rørstad i en pressemelding.

Prodit har ti ansatte. De har egen utviklingsavdeling som står for all systemutvikling og programmering. Det utgis hvert år flere nye versjoner. I løpet av kort tid vil det bli lansert en web-basert forhandlerløsning. I tillegg vil det komme løsninger for iPad og iPhone.

Kundene spenner over et vidt spekter størrelsesmessig, fra små fabrikker med færre enn ti ansatte til konsern med flere fabrikker og salgskontorer.

– VolWin er bransjens egen IT-løsning i Norge, og er blant de ledende systemene i Europa med hensyn til funksjonalitet og muligheter. Dette gjør at noen av de største bransjekonsernene i Norden i dag vurderer CalWin som erstatter for dagens tradisjonelle løsninger, skriver Rørstad.

– Vi planlegger en forsiktig vekst fremover, som primært ventes å komme fra marked utenom Norge, sier daglig leder Kolbjørn Rørstad.

Powered by Labrador CMS