NorDan avvikler

30 ansatte omplasseres når isolerglassavdelingen avvikles i løpet av året.

Publisert

De 30 ansatte ved avdelingen på Moi skal i stedet lage flere vinduer. Det er Stavanger Aftenblad som melder dette.

– De fleste andre vindusfabrikker i Norge kjøper inn ferdige isolerglass fra andre produsenter. Vi har holdt igjen på egen produksjon av hensyn til volumet. Men maskinene i glassavdelingen begynner å bli gamle. Fremfor å investere 40 til 50 millioner kroner i denne avdelingen, vil vi heller bruke cirka 100 millioner kroner på økt vindusproduksjon på Moi i årene fremover, sier administrerende direktør Tore Rasmussen til Stavanger Aftenblad.

Produksjonskapasiteten skal økes med 20 til 30 prosent, ifølge avisen. Ved årsskiftet var 519 ansatte tilknyttet NorDans hovedanlegg på Moi. 315 av disse var i produksjonen.

Stavanger Aftenblad skriver at utfasingen av glassavdelingen og omplasseringen av de 30 ansatte vil skje gradvis i løpet av året. Ingen blir sagt opp. Lokalene skal brukes til den økte vindusproduksjonen.

NorDan importerer cirka halvparten av isolerglassene til vindusfabrikkene på Moi, Otta, Arneberg. Dette gjelder også ytterdørfabrikken i Eigersund.

– Vinduene kommer altså ferdig kappet, vasket og limt i aluminiumsprofiler. Dette gjelder både to- og trelags, samt de som er fylt med varmeisolerende argongass, skriver Stavanger Aftenblad.

Powered by Labrador CMS