Møbelfabrikk solgt

Flatesund Møbel og Trevarefabrikk AS har fått ny eier. FMT vil fortsatt ha fokus på apotekmarkedet, blant annet med et nyutviklet innredningskonsept.

Publisert

Det har den siste tiden vært hyppig kontakt mellom Flatesund Møbel og Trevarefabrikk AS og den nye eieren, Vestnes Norway AS. Til slutt ble det enighet om at sistnevnte skulle overta 100 prosent av FMT-aksjene fra nyttår.

FMT har i lengre tid vært på jakt etter en strategisk samarbeidspartner med et godt markedsføringsapparat, og som også kunne tenke seg å gå inn på eiersiden. Årsaken til ønsket om ny eier er et forestående generasjonsskifte.

Vestnesgruppen har sitt eget møbelkonsept for skipsinredning. De ser det som ønskelig å ha hånd om produksjonen av disse møblene selv. Vestnes leverer også landbaserte innredningsløsninger, samtidig som selskapet også produserer elektriske varmeovner for privatmarkedet og verktøy for skipsindustrien.

FMT, som har sitt hovedområde innen helsesektoren, har også tidligere produsert møbler for skipsindustrien, blant annet Ulstein Verft.

– Vi forventer betydelige synergieffekter når vi kan ta hånd om møbelproduksjonen selv, og samtidig kan videreutvikle konseptet for både sjø og land på en enklere måte. Med dette kjøpet får vi tilgang på en moderne fabrikk med gode fagfolk, sier daglig leder Jonny Bjørnset i Vestnes Norway AS.

– FMT er tilfreds med avtalen, og mener dette blir et solid fundament for en sunn vekst. Tilgangen til et profesjonelt salgs- og markedsapparat blir meget positivt i den fremtidige konkurransesituasjonen. Begge selskapene har for øvrig også likt syn på verdien av å levere kvalitetsprodukter med god design og funksjonalitet. Det var noe vi la la vekt på da vi bestemte oss for å selge til Vestnes, sier daglig leder og aksjonær Arne Lillevik i FMT.

Få tilsendt Treindustriens ukentlige nyhetsbrev her: http://www.trenytt.no/id/39851.0

"
Powered by Labrador CMS