Gir seg etter 90 år

– Vi har gått mange runder med oss selv. Det er ikke kjekt å måtte gå til det skrittet og legge ned, sier den daglige lederen av snekkerverkstedet som snart er historie.

Publisert

Det er Molla Snekkerverksted i Ryfylke som har besluttet å innstille driften og legge ned. Fem årsverk går ifølge avisen Ryfylke tapt når maskinene slås av og dørene stenges for godt fra påske.

– Folk har fått oppsigelsene, sier daglig leder Morten Hustveit til Ryfylke.

Ordreinngangen har ifølge Ryfylke vært nedadgående, og nedleggelsen er en erkjennelse av å tape mot de store og masseproduserende kjedene. Molla har spesialisert seg på innredningsprodukter og møbler i ulike stilvarianter.

– Kjedene selger billige løsninger. Vi klarer ikke å konkurrere på pris. Folk handler heller ferdigfabrikkerte produkter, og det vi driver med er en altfor liten nisje til å kunne overleve, sier Hustveit til avisen.

Da familien Hustveit ønsket å trekke seg ut av den 90 år gamle virksomheten, tok de kontakt med mulige interessenter som kunne overta hele eller deler av bedriften.

– Vi har flere på vent. Noen vurderer å kjøpe bygget, mens andre tenker på å kjøpe utstyr. Men ingen har vist interesse for å overta alt og drive videre, sier Svein Moten Hustveit til Ryfylke.

Avisen skriver også at det de siste årene har vært en økning i ordrer knyttet til hyttebyggingen i Sauda. I tillegg har firmaet hatt en fast kundegruppe som trofast har valt å handle lokalt når de bygger nytt eller pusser opp i hus eller hytte.

– Deler av produksjonen ved snekkerverkstedet har hatt grei inntjening, sier Hustveit til Ryfylke.

"
Powered by Labrador CMS