hus.jpg

Tror på nytt boligeventyr i Moelv

Moelv er blitt kjent for bolighus. Nå er nytt boligkonsept er på trappene, og drømmen er å produsere fire hus om dagen.

Publisert

Det uttaler mannen bak prosjektet, Per Knut Mølstad i Mjøsutvikling AS, til Ringsaker blad.

Plast og kryssfiner

Konseptet hans går ut på å bygge boliger og næringsbygg av lette elementer som er svært enkle å sette sammen til moduler. Hovedmaterialet er plastmaterialet polyuretan, som påføres sideplater av kryssfiner. Montering fra moduler til ferdig bygg vil ta omtrent seks uker.

Kutter energiutgiftene betraktelig

Veggene er bare halvparten så tykke som med tradisjonelle isolasjonsmaterialer, men isolasjonseffekten er minst like høy, og ifølge Mølstad reduseres energiutgiftene til et minimum:

– I fjor hadde jeg strømregning med nesten 30.000. Med den nye teknologien vil jeg fått en regning på kun 3.000 kroner. Huset varmes opp med en varmepumpe og hver bolig skal utstyres med en sentral for gjenbruk av den varme lufta som allerede finnes i huset, forklarer Mølstad til avisa.

Produksjonen skal foregå i Mjøsplast sine fabrikklokalene i Moelv, som i dag har en kapasitet på ett hus per 14. dag. Hvis alt går etter planen, håper Mølstad å kunne produsere fire hus om dagen - det samme som var tilfelle under glansdagene ved Moelven Seksjonshus.

Polyuretan består i all hovedsak av oljekomponentene isocyanat og polyol. Når disse blandes sammen, oppstår en kjemisk reaksjon og blandingen utvider seg rask til en stabil og hard masse. Tørkeprosessen tar 35 minutter.

Les mer om produksjonen i Ringsaker blad.

"
Powered by Labrador CMS