treindustrien0510_stor

Trekker familietradisjonen videre

Treindustrien nummer 5 2010: Simen Fjerdingstad (21) har lyst til å videreføre familiebedriften i Hokksund. Fjoråret ble tidenes beste for H-vinduet Fjerdingstad AS med et driftsresultat på 14 millioner kroner. – Nå planlegger vi å bygge ny fabrikk i Polen, sier far og daglig leder Knut Einar Fjerdingstad.

Publisert

I Treindustrien nummer 5 2010 kan du lese om blant annet dette:

TREvligt på Trä & Teknikk

Selv om antall

besøkende synker for Trä & Teknik i Gøteborg, stråler messegeneral Stefan Sundqvist. – Tvilerne holder seg hjemme, mens det er treindustriens viktige beslutningstakere som kjenner sin besøkelsestid.

Skandinavisk nyhet solgt til Norge

Modulvegger AS har kjøpt flaggskipet av en Biessemaskin som Falkenberg stilte ut under Trä & Teknik. Et unikt innmatingssystem skal effektivisere Åmot-bedriftens produksjon.

Lysere tider for smartere kjøkken

Etter to år med nedgang, går Lars Ringlund hos Blum lysere tider i møte. Servo-drive og andre smarte løsninger er på full fart inn i de norske kjøkken.

Hagemøbel-suksess

Tømrer Heidi Skundberg jobber døgnet rundt for å lage hagemøbler til det norske folk. Hennes håndlagede benker og bord fra ”Fra Oldemors Hage” er blitt en stor suksess.

Øker i Sverige

F.H. Verktøy AS på Kirkenær ruster opp anlegget sitt i svenske Torsby med topp moderne maskiner for å kunne lage båndsagblader for tørr- og råkløyving.

Gjenopptar massivtre-produksjonen

Holz100 gjenopptok i sommer produksjonen av massivtre-elementer på Braskereidfoss. Parallelt planlegger bedriften allerede etablering av ytterligere en fabrikk.

Nytt og fargesprakende fra Moelven

Moelven Treinteriør AS innså at de måtte modernisere produktene sine for å henge med inn i fremtiden. Snart lanserer de en kolleksjon med fargerike gulv markedet aldri har sett maken til.

Fra høvelbenker til kjøkken-suksess

Finanskrisen ble en lykkelig tid for kjøkkenprodusenten Hamran. I stedet for å lytte til rådene om nedbemanning, tenkte snekkerverkstedet nytt og satset stort. Hedersprisen ”Det gylne sagblad” er et solid bevis på at de gjorde rett.

Trekker familietradisjonen videre

2009 ble tidenes beste år for H-vinduet Fjerdingstad AS. Det solide driftsresultatet på 14 millioner kroner skyldes effektiv bruk av sparekniven da finanskrisen veltet innover landet. Nå forbereder fjerde generasjon Fjerdingstad overtakelse av Hokksund-bedriften.

Trebyggeri og klima-utfordringer

Trebyggeri og klimagevinster er en utfordring som treindustrien lenge har innsett at det er viktig å ta på alvor. ”Klimavennlige bygg – mer enn økt isolasjon” blir derfor tema under et stort Klima-TREFF i slutten av oktober.

I tillegg byr nummeret på flere nyttige bransje- og produktnyheter. Kommende messer, kurs og seminarer finner du i kalenderen vår. Bransjeguiden gir deg en fyldig oversikt over aktørene i bransjen.

Bestill abonnement på Treindustrien her

Last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS