Byggeplass-2 (Ill.foto: Colourbox.com)

Norge får miljøstandarder for bygg

Et sekstitalls av landets ledende aktører i bygg og eiendomsbransjen har tatt initiativet til å etablere Norwegian Green Building Council (NGBC). Disse skal jobbe for at norske bygg skal få høy miljøstandard.

Publisert

Det skriver estatenyheter.no. Ved å tilpasse klassifiseringsverktøyet BREEAM til norske forhold, skal bransjen bygge kunnskap, og jobbe for at miljøvennlige bygg blir etterspurt og verdsatt i større grad enn i dag, skriver nettstedet. BREEAM, utviklet av Building Research Establishment i Storbritannia, dokumenterer egenskaper som helse og komfort, energi, materialvalg, arealplan, transport, avfall, vann og forurensning.

Ifølge prosjektleder Sverre Tiltnes er miljøengasjementet blant norske aktører i bygg- og eiendomsbransjen sterkt. Men virksomheter som ønsker å strekke seg ut over myndighetenes minimumskrav trenger konkrete og samlende løsninger, tror han.

- Etableringen av NBGC er et viktig skritt i riktig retning, sier han til estatenyheter.no.

Norwegian Green Building Council (NBGC) er en landsdekkende forening for store og små virksomheter og prosjekter fra alle deler av bygg- og eiendomssektoren. Virksomheten skal nyttegjøre seg medlemmenes engasjement og kompetanse. Målsetningen er at NBGC skal bli en drivkraft for frivillig og markedsdrevet satsing på miljø.

(Kilde: www.estatenyheter.no)

"
Powered by Labrador CMS