Lafteillustrasjon.JPG

Ny driver av Malmlaft

Ole-Petter Sætre mener hyttemarkedet er på vei ut av finanskrisen. Derfor satser han stort ved å kjøpe laftevirksomheten til Malmlaft i Alvdal.

Publisert

Ole-Petter Sætre er optimist og har kjøpt Malmlaft i Østerdalen. (Illustrasjonsfoto: Even Rise

– Mye tyder på at hyttemarkedet er på vei opp igjen, sier Cato Haugen og Ole-Petter Sætre, til Østlendingen.

Sætre kjøper virksomheten av Haugen som nå skal satse på eiendomsutvikling. De to skal ifølge avisen drive hvert sitt selskap under paraplyen Malmlaft.

AS Malmlaft hevder på sine hjemmesider, www.malmlaft.no , at de er en av Norges eldste og ledende aktører i hyttemarkedet.

– Vi produserer håndlaftede norske tømmerhytter og leverer komplette byggesett i reisverk. Vi har også egen avdeling for produksjon og leveranse av interiør. Hovedproduksjonen ligger i Alvdal og Os i Østerdalen, hevder bedriften som leverer både standardiserte modeller og individuelt tilpassede løsninger. Det skjer gjerne i samspill mellom kunde, arkitekt og AS Malmlaft.

Cato Haugen kjøpte ifølge Østlendingen opp fire laftebedrifter i Engerdal og Nord-Østerdal etter å ha etablert seg i området for snart fire år siden. Alle ble samlet under navnet Malmlaft med administrasjon i Sæteråsen i Trysil, hvor de også har salgs- og utstillingslokale.

Et drifsresultat på 4,9 millioner kroner i 2008 ble snudd til et underskudd på mer enn seks millioner kroner i 2009. Dette resulterte i nedleggelse av Røa Laftesenter i Engerdal og nedskjæring andre steder. Malmlaft i Alvdal er ifølge Østlendingen det eneste som er igjen i dag.

– Det var tøft i halvannet år. Nå har vi hatt tre til fire henvendelser hver dag i flere måneder. Det er grunnen til at jeg satser på dette, sier Sætre til Østlendingen.

Han tar også over møbelproduksjonen i Alvdal.

– Det blir nok tøft også framover, men det går rette vegen. Vi har hatt sterk priskonkurranse i laftemarkedet fra andre land, men gjennom effektivisering er bedriften nå konkurransedyktig også på pris, sier Sætre til avisen.

21 personer er ifølge Østlendingen sysselsatt ved produksjonen i Alvdal.

Cato Haugen som har solgt laftevirksomheten, samarbeider nå med grunneiere om utvikling av tomteområder og salg av reisverkhytter. Malmlast Eiendom har nå seks reisverkshytter under oppføring i Trysil.

"
Powered by Labrador CMS