pellets.jpg

Enova-offensiv for pellets

Konvertering fra lettolje til pellets vil gi norske industribedrifter reduserte energikostnader. – Skal vi få et velfungerende pelletsmarked i Norge, industrien gå foran, oppfordrer Helle Grønli i Enova.

Publisert

Lønnsomhetspotensialet ved bruk av pellets er størst i industrien.

På tross av at pellets er det enkleste biobrenselet å bruke rent forbrenningsmessig, samtidig som det er det biobrenselet som har høyeste energitetthet, har pellets liten utbredelse i Norge.

Årsaken til dette er ifølge Enova blant annet usikkerhet om hvor robuste og varige oppvarmingsløsningene for pellets er. Samtidig hersker det stor usikkerhet om lagringsbehov og stabile leveranser.

– Men potensialet er svært stort. Enova-støttede varmeprosjekter basert på pellets vil alene øke forbruket med 160 prosent de neste par årene. Lønnsomhetspotensialet er størst i industrien. Dette skyldes først og fremst lang brukstid, sier fungerende avdelingsdirektør Helle Grønli i Enova.

Overgang fra olje til pelets og annen bioenergi har stor betydning for reduksjon av klimagassutslipp i Norge. Dette er ifølge Enova årsaken til at de fremover vil legge enda større vekt på å utvikle markedet for pellets i Norge.

– Vi vil nå samarbeide med næringen og industrien for å identifisere potensialet, kartlegge eventuelle barrierer og aktivt markedsføre Enova-støtte til konvertering fra lettolje til pellets i industrien, sier Grønli.

Enova er et statsforetak som eies av Olje- og energidepartementet. Det er etablert for å fremme en klimavennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon i Norge.

www.enova.no kan du lese mer om blant annet Enovas pellets-satsning rettet mot industrien.

"
Powered by Labrador CMS