Lær deg treslagene

Til høsten slår Treteknisk et slag for at du skal kunne lære deg forskjellen på mange av de 30 000 treslagene som finnes i verden.

Publisert

Cirka 1 000 treslag er ifølge Treteknisk regelmessig handelsvare i verden. I Norge er det snakk om bare 50 slag, men likevel har mange problemer med å skille flere av dem. Og enda vanskeligere blir det om en skal prøve å finne navnet og egenskapene til alle de cirka 30 000 treslagene som vokser rundt omkring i hele verden.

Dette er noe Treteknisk ønsker å sette fokus på med sitt kurs i treslagsbestemmelse til høsten. 22. september inviteres det til samling i lokalene deres i Forskningsveien i Oslo. Der vil det blant annet bli gitt svar på hvilke treslag det er lov å innføre til Norge. Treteknisk vil i tillegg forklare hvordan trestruktur og egenskaper henger sammen.

I sitt treanatomiske laboratorium har Treteknisk en katalogisert samling med cirka 1 000 treprøver. Såvel europeiske som tropiske slag er av det som Treteknisk har satt på programmet rundt treanatomien, men også de viktigste treslagene i handelen er blant temaene det skal fokuseres på under dagskurset.

Powered by Labrador CMS