Christer Sande.JPG
Christer Sande.JPG

Tok bronse i EM

Christer Sande, som i høst ble norgesmester i møbelsnekring, sikret seg i helga bronsemedalje under EM i Lisboa.

Publisert

Christer Sande sikret seg tredjeplass under EM i møbelsnekring i helga. (Foto: Even Rise)

Christer Sandes ferdigheter i møbelsnekkerfaget har kommet i rakettfart. I løpet av et års tid har 25-åringen entret yrket, og på denne tiden har han allerede sikret seg NM-gull og bronsemedalje i EM.

– Jeg hadde forventet å gjøre det bedre. Men slik konkurransen utviklet seg, er jeg fornøyd med tredjeplass, sier Christer Sande til Treindustrien, mens han sjekker inn for hjemreise på flyplassen i Lisboa.

Da EM-konkurransen startet for få dager siden, viste det seg at en arrangørtabbe medførte at konkurrentene hadde forberedt seg med mer detaljerte tegninger enn de 25-åringen fra Norge hadde hatt tilgjengelig på forhånd.

Det viste seg også flesteparten av Christer Sandes konkurrenter representerte lag, noe som gjorde at de under store deler av konkurransen nyttiggjorde seg ledig kapasitet blant lagkameratene, slik at de fikk hjelpe med møbelsnekringen.

– Jeg vil tro at hjelpen som konkurrentene mine fikk, tilsvarer omtrent det jeg kunne prestert om jeg hadde fått en dag ekstra til å produsere, sier han.

– Konkurransevridningen tatt i betraktning, så er jeg alt i alt godt fornøyd, sier Christer Sande, som egentlig er utdannet filmklipper.

I papirutgaven av Treindustrien, som kommer om få dager, kan du lese et større intervju med Christer Sande. Han har læreplass hos Eckhoff Håndverksinteriør i Oslo, og elsker yrket sitt.

– Vi leker ingeniører og finner løsninger. Det er ufattelig morsomt. Jeg elsker flisespikkeri og pirkearbeid, sier 25-åringen som opprinnelig kommer fra Brønnøysund.

Under yrkes-EM i Lisboa laget Christer Sande et skap med finert dør og skuff.

– Selv om jeg hadde håpet på en bedre plassering, er det en trøst at konkurransen har gjort meg mange erfaringer rikere. World Skills er et enormt stort arrangement, som er viktig for yrkesstoltheten innen mange fag som kanskje ikke er så anerkjente, sier han.

I den kommende utgaven av Treindustrien kan du blant annet lese møbelsnekkermester Morten Hiorths karakteristikk av Christer Sandes prestasjoner.

Powered by Labrador CMS