Brekkeveien.jpg

Moelven med nytt konsept i Ås

Moelven Byggmodul AS skal bygge fire åttemannsboliger i Ås. Bedriften, som den siste tiden har sett seg nødt til å permittere, har store forhåpninger om å dra i land flere betydningsfulle kontrakter i nærmeste fremtid.

Publisert

Fire slike åttemannsboliger skal Moelven Byggmodul levere i Ås. Prosjektet er tegnet av Filter arkitekter AS og TAG arkitekter AS

De 32 leilighetene som Skanska Bolig AS har bestilt fra Moelven Byggmodul, representerer et helt nytt konsept for den tradisjonsrike boligprodusenten i Ringsaker.

– Leilighetene blir bygget av elementer på betonggulv i første etasje og moduler i annen etasje. Disse elementene lager vi i fabrikken, og vi skal selv montere dem i Brekkeveien i Ås, sier salgssjef Gunnar Skjæret i Moelven Byggmodul AS.

Ås kommune ligger i Follo i Akershus.

– To moduler blir heist på i etasjen over, og vips så har vi to leiligheter ferdig på plass. Monteringen skjer på under to dager. Det vil ikke ta mer enn en kort arbeidsuke å få på plass og få tettet en åttemannsbolig. Dette er rask og svært kostnadseffektiv boligbygging i praksis, legger Skjæret til.

Prosjektering og innkjøp er igangsatt, og ledelsen ved Moelven Byggmodul AS håper boligene til Ås kan sikre sysselsettingen i januar i 2011.

– Per i dag vil dessverre ikke denne kontrakten alene gjøre noe med situasjonen for de 62 ansatte som er permittert, sier Skjæret.

– Vi har imidlertid håp om at snarlige kontraktsigneringer knyttet til flere store prosjekter gjør at vi snart får fullt belegg i fabrikken igjen, sier han.

Det er Filter arkitekter AS som har tegnet prosjektet i Ås sammen med TAG Arkitekter AS.

Lars Brede Aandstad ble nylig ansatt som ny direktør i Moelven Bolig og overtar når Hans Erik Stadshaug pensjonerer seg om kort tid. Dette kan du lese mer om her: http://www.trenytt.no/id/45193

"
Powered by Labrador CMS