villmarksagapersoner.jpg

Lokalt lidenskap

Villmarksaga AS på Kirkenær i Solør velger ut hver enkelt stokk på rot. – Vi følger den fra skogen til ferdig produkt, sier Gunnar Botilsrud og Ragnar Sorknes

Publisert

Gunnar Botilsrud og Ragnar Sorknes har drevet det lille sagbruket Villmarksaga i fire år. Hovedproduktet de leverer er laftetømmer. Foto: Pål Sønsteli

Sammen eier de selskapet Villmarksaga AS, som ble etablert i 2006. Med seg på laget har de sagmester Jon Halvor Beitnes.

– Vi har drevet med overskudd hvert år siden oppstart – bortsett fra i fjor. Da ble det bråstopp etter første halvår. Nå ser markedet brukbart ut igjen, og vi er allerede omtrent på fjorårsomsetningen, forklarer Sorknes, som er styreleder.

Noe av hemmeligheten bak at de har lyktes siden oppstarten – hvis en ser bort fra siste halvdel av fjoråret – ligger ifølge eierne i at de er kvalitetsbevisste, leveringsdyktige og konkurransedyktige på pris.

– Vi benytter oss av tømmer fra skogen i Solør, som er etterspurt for sin gode kvalitet, hevder Botilsrud.

Han legger til at alt tømmeret blir valgt ut med omhu.

– For oss er dette en lidenskap, og vi glemmer ikke at tømmeret har en historie. Vi velger ut hver enkelt stokk på rot, og følger det skogen til ferdig produkt, sier han.

De har god tilgang til godt tømmer, men innrømmer at grove og lange dimensjoner er en utfordring. Tømmeret blir i all hovedsak handlet inn gjennom omsetningsleddene lokalt, men noe blir også kjøpt direkte fra skogeier.

For å ha flere bein å stå på, har Villmarksaga også begynt med import av vinduer fra Litauen. Selv uten å ha benyttet en krone i markedsføring av vinduene, har de omsatt vinduer for en halv million kroner så langt i år.

Dette var et utdrag fra en reportasje i Treindustrien nummer 4/2010. Du kan laste ned hele reportasjen her, og lese mer om hvordan selskapet har jobbet seg oppover.

"

Hos Villmarksaga er ordrebøkene i ferd med å fylles opp. To spennende prosjekter er på gang, blant annet leveranser til et prosjekt i Tanzania.

Powered by Labrador CMS