Tommy Rasmussen (t.v.) er daglig leder i rogalandsbedriften WoodLink AS, som nå lanserer verdens aller første svanemerkede brannimpregnerte kledninger, spiler og paneler. Klepp-ordfører Kjetil Maudal deltok i torsdagens markering ved WoodLink, og gratulerte trevarebedriften med de nye svanemerkede produktene.
Tommy Rasmussen (t.v.) er daglig leder i rogalandsbedriften WoodLink AS, som nå lanserer verdens aller første svanemerkede brannimpregnerte kledninger, spiler og paneler. Klepp-ordfører Kjetil Maudal deltok i forrige ukes markering ved WoodLink, og gratulerte trevarebedriften med de nye svanemerkede produktene.

Norske Trevarer: 

WoodLink lanserer verdens første og eneste svane­merkede brann­impregnerte kledninger

Publisert

– Vi er utrolig stolt over å kunne presentere verdens aller første og eneste brannimpregnerte kledninger som er Svanemerket.

Dette sier en engasjert daglig leder Tommy Rasmussen i WoodLink AS, som er en av nærmere 300 medlemsbedrifter i bransjeorganisasjonen Norske Trevarer.

WoodLink er en ledende aktør innen import av trevirke og brannimpregneringer, og rogalandsbedriften lanserer nå to nye produkter som altså er de første i sitt slag innen brannimpregnerte kledninger, spiler og paneler som samtidig er Svanemerket.

– Accoya Eco FR og Termofuru Eco FR representerer en innovasjon som møter de strenge kravene til brannsikkerhet, samtidig som de setter bærekraft i høysetet, sier Rasmussen, og påpeker at de nye produktene også bidrar til å oppnå såkalte Breeam-poenger, som igjen er avgjørende viktig for grønne byggeprosjekter.

– Klimafotavtrykket må ned

– Det totale klimafotavtrykket og presset på natur og miljø må ned. Det må bli enklere å ta gode valg, også når det gjelder byggevarer, sier administrerende direktør Cathrine Pia Lund i Miljømerking Norge i en kommentar til WoodLinks nylanseringer.

– Derfor er det svær gledelig at WoodLink med sin brannimpregnerte kledning nå har klart Svanemerkets ambisiøse klima- og miljøkrav, som den aller første aktøren på markedet. Det gjør at utvalget av mer miljøvennlige byggevarer blir større og tilgjengelig for offensive utbyggere.

Nye bærekraftige løninger

– I WoodLink engasjerer vi oss sterkt i det å levere nye, bærekraftige løsninger innenfor det vi jobber med, og de nye produktene og løsningene vi nå lanserer både oppfyller og strekker seg forbi kravene i bransjen, sier WoodLink-lederen.

– Vi jobber nøye og grundig når vi velger ut det trevirket vi importerer, og når vi brannimpregnerer produktene våre bruker vi en avansert impregneringsteknologi som er den eneste brannimpregneringen på markedet som er dokumentert å være 100 prosent giftfri og helt uten tungmetaller.

– Det er derfor vi nå kan lansere verdens første brannimpregnerte kledninger, spiler og paneler som er Svanemerket, og det gjør vi med stor stolthet, smiler daglig leder Tommy Rasmussen i WoodLink AS.

Powered by Labrador CMS