Fra et av Vida sine sagbruk
Fra et av Vida sine sagbruk

Vida investerer 100 millioner svenske kroner i virkestørker fra Valutec

Publisert

Vida investerer i kanaltørkere for seks av konsernets sagbruk, og investeringen innebærer at den årlige tørkekapasiteten øker med cirka 400 000 kubikkmeter samtidig som energibruken effektiviseres og tørkekvaliteten økes, skriver Valutec i en pressemelding.

Virkestørking er en kvalitetskritisk og energikrevende del av et sagbruks foredlingsprosess. Etter hvert som at kvalitets- og miljøkrav har økt, har prosessen blitt enda viktigere.

– I Vida jobber vi hver dag med å redusere klimafotavtrykket vårt. De nye kanaltørkerne kombinerer høy kapasitet og kontinuitet, noe som gir store fordeler når det gjelder energieffektivitet, sier teknisk sjef Jonas Axelsson i Vida.

For Valutec er ordren fra Vida den siste i en lang rekke leveranser til konsernet.

Robert Larsson
Robert Larsson

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Vida i mange år, og det er en ære at de velger oss igjen og, sier administrerende direktør Robert Larsson i Valutec.

– Vida stiller også høye krav til teknologi og prosess. Det er en viktig del av samarbeidet som bidrar til vårt videre utviklingsarbeid. Det er verdifullt og helt i tråd med vårt ønske om å øke bruken av bærekraftig produserte treprodukter, sier Larsson.

Vida behandler og leverer treprodukter til fem kontinenter. Produksjonen består hovedsakelig av konstruksjonsvirke som blir bearbeidet ved firmaets tolv moderne sagbruk i Sverige.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS