Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Kan dette byttes ut med tre?

Ja, det kan det: I Nederland finner du nå verdens første vei asfaltert med tremasse. Mens den vanlige asfalten begynner å bli slitt, er bioasfalten så god som ny.

Publisert

I verdens første bioasfalt er oljen byttet ut med avfall fra papirproduksjon. forskning.no skriver i dag om asfalten som tåler mer slitasje og som trolig også gir mindre støy:

I juli i fjor fikk en veistrekning utenfor en asfaltfabrikk i Nederland nytt dekke. Én del har helt vanlig asfalt, en annen har vanlig asfalt som er lagt med lavere temperatur – og den siste delen har asfalt som er halvblandet med avfall fra papirproduksjon og lagt ved lav temperatur.

Etter et halvt år ser det ut til å være forskjeller: Der det ligger vanlig asfalt, har slitasjen laget dumper der vannet legger seg på en regnværsdag, mens bioasfalten ikke har den samme slitasjen.

Les mer og se bilder på forskning.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS