Her skal det bli 12 500 m2 boliger og 3 400 m2 næringslokaler. (Foto: Daniel Shearing)
Illustrasjon: Regal Homes

Rambøll bygger Englands høyeste trebygg

Ti etasjer massivtre er i ferd med å reise seg i London.

Publisert

Bygget på Dalston Lane i bydelen Hackney vil bli 33 meter høyt, og ifølge trae.dk vil det dermed bli det største i verden av krysslaminert tømmer (CLT).

Verdensrekord

I alt skal det brukes 3.500 m3 massivtre i prosjektet og det er ny verdensrekord, ifølge Rambøll.

Bygningen er tegnet og utviklet av Waugh Thistleton Architects og Regal Homes , og Rambøll er prosjektets rådgivende ingeniør.

– Det er spennende å følge med på dette viktige byggeprosjektet. Høyden og størrelsen på Dalston Lane viser hvor allsidig CLT er, og at det kan bane vei for fremtidens bærekraftige bygg, sier Rambølls prosjektleder og CLT-ekspert, Gavin White.

Tre-bydel

Rambøll har beregnet at bygningen vil spare atmosfæren for 2 400 tonn utslipp av CO2 sammenlignet med et tilsvarende bygg i betong.

Bystyret i Hackney har lenge støttet opp om trebruk, og som første bystyre i England har det vedtatt en “Timber first”-politikk for å få flere til å bygge med tre.

Det har gjort at Hackney har fått flere spennende trebygg siden 2012. Her finner du blant annet Stadhaus, som ble verdens høyeste trehus i 2009 og som også er tegnet av Waugh Thistleton Architects.

Les mer på trae.dk

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS