Flisa bru er blant de kontrollerte bruene. (Foto: Tore Huuse Øwre)

12 trebruer er kontrollert

Ingenting tyder på svakheter ved tre som byggemateriale.

Publisert

Etter hendelsen på Perkolo bru og feil funnet på Sundbyveien bru, begge deler i februar 2016, ble det oppretta ei faggruppe som skulle kontrollere øvrige fagverksbruer i tre. Kontrollrapporten er nå klar, og viser at det ikke er funnet lignende prosjekteringsfeil på noen av de andre bruene.

Noen mindre avvik

Rapporten omhandler 12 bruer: Moumbekken bru og Bliksland bru i Østfold, Fjell-Leet bru, Sundbyveien bru, Blakkisrud bru, Statsrådveien bru og Sletta bru i Akershus, Evenstad bru, Ny Flisa bru, Skubbergsenga bru og Norsenga bru i Hedmark, og Tretten bru i Oppland.

Hovedhensikten med gjennomgangen har vært å se etter alvorlige prosjekteringsfeil, sier leder for Bruseksjonen i Statens vegvesen Region øst, Jon Henning Prestegarden i en pressemelding.

Bortsett fra de som tidligere er avdekket på Sundbyveien bru, er det ikke funnet slike alvorlige feil.

På enkelte av bruene har vi funnet mindre avvik. På disse bruene vil vi forsterke enkeltpunkter, sier Prestegarden.

Ingen svakheter med tre som byggemateriale

I 2010 ble det innført nytt regelverk for prosjektering av bruer. Blakkisrud bru og Tretten bru er prosjektert etter det gamle regelverket. På disse bruene vil Statens vegvesen gjøre enkle tiltak slik at de også tilfredsstiller det nye regelverket.

Det er ikke funnet svakheter ved tre som byggemateriale i bruer. De inspeksjonene som er gjennomført nå har ikke avdekket skader som reduserer bruenes bæreevne. Det er heller ikke funnet tegn til overbelastning.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS