Steinar Halvorsen Berg er utdannet byggingeniør fra NTNU i Gjøvik, og er nå trainee hos Moelven. (Foto: Moelven)
Steinar Halvorsen Berg er utdannet byggingeniør fra NTNU i Gjøvik, og er nå trainee hos Moelven. (Foto: Moelven)

Steinar fikk unik mulighet hos Moelven

Etter bare seks måneder i yrkeslivet leverer traineen nå garderober og oppholdsrom til Aurskog sykehjem. De har han selv tegnet og konstruert.

Publisert

– Jeg fikk tidlig ansvar i Moelven, og det har jeg lært utrolig mye av, sier Steinar Halvorsen Berg i en pressemelding.

Siden september 2018 har han vært trainee hos Moelven Byggmodul AS i Moelv, der han tegner og konstruerer permanente og midlertidige bygg. 22-åringen har vært involvert i flere ulike prosjekter det siste halvåret, men ett av dem er ekstra spesielt.

Første tegning ble bestilling

I begynnelsen av april monteres nye garderober og oppholdsrom for de ansatte ved Aurskog sykehjem i Akershus. Leveransen ble til under Steinars første møte med Moelvens tegne- og konstruksjonsprogram i høst.

Steinar inspiserer ett av hjertebarna sine før det skal monteres hos kunden.  (Foto: Moelven)
Steinar inspiserer ett av hjertebarna sine før det skal monteres hos kunden.  (Foto: Moelven)

– Det er veldig gøy at det aller første jeg tegna fra bunnen av faktisk ble bestilt. Det viser hvor tidlig man kommer i gang. Å få følge prosessen fra A til Å har vært både lærerikt og givende, sier Steinar.

Anbefaler traineeprogrammet

Moelvens traineeprogram foregår over 18 måneder og alle som er nyutdannet på bachelor- eller teknisk fagskolenivå kan søke. Traineene blir godt kjent med selskapets verdikjede, bransjen de tilhører og jobben de skal utføre, i tillegg til at de danner seg et verdifullt nettverk. Steinar, som er utdannet byggingeniør fra NTNU i Gjøvik, er glad han søkte Moelven.

– Det har vært veldig bra så langt. Jeg har trivelige kollegaer, artige og spennende arbeidsoppgaver og jeg lærer noe nytt hver dag. Å være trainee her er absolutt noe jeg vil anbefale andre, sier han.

Alltid åpen dør

En vanlig arbeidsdag for Steinar starter mellom 07 og 07.30, og består av å tegne, få oversikt over hvilke materialer og komponenter som trengs til de ulike prosjektene og bestille det.

– De siste ukene har jeg jobba med 42 moduler som skal bli skolelokaler. Det er et mye større prosjekt enn hva jeg har vært involvert i tidligere, så det er mye å sette seg inn i. Jeg får heldigvis veldig god oppfølging. Det kan være en utfordring å gå fra teori til praksis, men døra til kollegaene mine er alltid åpen, avslutter han.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS