Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Tømmerkonto fra nyttår

Denne uka kom Finanskomiteens innstilling om skatter, avgifter og toll. Komiteen går inn for å erstatte dagens gjennomsnittsligning med en såkalt tømmerkonto, etter modell av gevinst-/ tapskonto.

Publisert

Tømmerkonto trer i kraft straks, med virkning fra og med inntektsåret 2017, skriver Norges Skogeierforbund på sine nettsider.

Tømmerkontoordningen vil gi skogeier mulighet til å inntektsføre tømmerinntekter i hovedsak etter samme mønster som føring på gevinst- og tapskonto. Skogeier kan velge om årets overskudd fra skogen, herunder uttak av skogsvirke til eget bruk, skal inntektsføres direkte i inntektsåret eller føres på tømmerkonto. Er saldoen på tømmerkontoen positiv, skal minst 20 pst. av saldoen inntektsføres.

Les mer på skogeier.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS