Kanaltørke fra Valutec (Foto: Valutec)

Valutec vokser i Storbritannia

Det skotske prestisjesagbruket Adam Wilson har investert i en ny tørke fra Valutec.

Publisert
Jon Lindberg, salgssjef hos Valutec.

Anlegget som skal leveres blir en av de første moderne kanaltørkene på de britiske øyer.

– Dette kan starte samme trend som vi ser i Sentral-Europa, hvor stadig flere velger kanaltørker, sier Jon Lindberg, salgssjef hos Valutec i en pressemelding.

Langt samarbeid

Sagbruket ligger i Troon, Ayrshire, Scotland. Det irske sagbrukskonsernet Glennon Brothers kjøpte anlegget for tre år siden, og startet da en gjennomgang av tørkene. Konsernet hadde allerede da lang erfaring med Valutecs tørker, og da det ble klart at Adam Wilson måtte investere i nytt utstyr, ble Valutec et naturlig valg.

– Vi har samarbeidet med Glennon Brothers lenge, og derfor er det ekstra stas å være med på satsingen deres i Skottland. Dette er en viktig leveranse for oss, sier Jon Lindberg, salgssjef hos Valutec.

Høy kapasitet

Kanaltørken er av typen OTC, og har en kapasitet på ca 50 000 kubikkmeter per år. Den er utstyrt med varmegjenvinning, trykkrammer og Valutecs styresystem Valmatics. Den vil bli brukt til å tørke bord og planker som har et fuktighetsinnhold på 20 prosent.

– Kapasiteten på sagbrukene er økende, og for mellomstore og store sagbruk er kanaltørker ofte et klokt valg. De har høy kapasitet og er økonomiske, sier Jon Lindberg, salgssjef hos Valutec.

Årlig produksjon i Storbritannia ligger på 3,8 millioner kubikkmeter sagtømmer. I Norge er tallet 2,5 millioner og i Sverige 18 millioner.

– Sagbruksmarkedet i Storbritannia vokser, og de fleste sagbrukene er i Skottland. Så dette er et spennende marked, sier Jon Lindberg.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS