Prat, praksis og bioøkonomi

LEDER: «I Jeløy-plattformen snakker partiene bak den ferske regjeringen vakkert om skog og bioøkonomi. Kan vi stole på at det blir mer enn prat?»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Treindustrien 1/2018

Skogens ressurser skal brukes til å skape mer verdi. I Jeløy-plattformen snakker partiene bak den ferske regjeringen vakkert om skog og bioøkonomi. Kan vi stole på at det blir mer enn prat? Tilveksten i norske skoger er betydelig større enn hogsten. Det viser potensialet for å skape nye og større verdier basert på skogens ressurser, konstaterer regjeringspartiene.

En regjeringsplattform er gjerne en blanding av pene ord, programerklæringer som er vanskelige å måle – og ett og annet konkret løfte. At regjeringen vil «føre en næringspolitikk som også kommer norsk treforedlingsindustri til gode», høres pent ut, men kan i realiteten bety hva som helst. At regjeringen vil erne askehalser i infrastrukturen og bygge ut skogsbilveier og tømmerkaier, er litt mer konkret. Det mest målbare av Jeløy-plattformens ti punkter om skog og tre, er at ti prosent av skogen skal vernes.Vi må bare glede oss over noen gode ord og håpe

at de faktisk blir fulgt opp. Når regjeringspartiene sier at de vil «følge opp bioøkonomistrategien og videreutvikle de tiltakene som stimulerer til bruk av tre» og «stimulere byggebransjen til nyskaping og bruk av tre som byggemateriale», så er det gode og viktige holdninger. Men næringen må følge med, passe på at det faktisk skjer og sørge for å minne regjeringen på dens egne vakre ord.

Det er en kjent sak at ikke alle valgløfter overlever møtet med virkeligheten. Pene ord som ikke en gang er løfter, er det enda vanskeligere å stole på.

Les mer om Treindustrien 1/2018 her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS