Treindustrien 5/2020 er ute nå

Publisert

Dette kan du lese om i den nyeste utgaven:

Følger ikke opp pratet

LEDER: «Politikerne snakker varmt om hvor viktig det er å bygge mer med tre. Altfor mange ganger blir det bare prat. Viljen til å følge opp mangler når de må fatte noen vedtak selv.»

Alt på ett panel

De styrer maling og tørking fra ett touchpanel. – Det var tøft å stå lange dager og sprøyte manuelt, sier daglig leder Kurt Egil Bjorkjendal.

Treindustrien

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året.Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Første lærling i nord

Først med varme- og vakuumbehandlet tre og først med trelastlærling i Nord-Norge. Nå er massivtre siste nytt for Sæteråsen Sag & Høvleri.

Trebyen

Byen kaller seg «Europas grønneste». Den tittelen er det trebyggingen som sørger for. Växjö bygger en moderne treby med boliger for flere tusen mennesker.

Flere tenker på miljøet når de handler

Drabløs selger spon­sekker, dekningsfolie og andre produkter som retter seg mer mot sagbruk. – Kundene blir mer og mer opptatt av miljøet, og vi ser store muligheter i andre materialer og andre tykkelser. Stroppebånd går fra stål til pet, sier Frode Vatneødegård.

Verdens største × 2

Borregaard har kjøpt en til av verdens største tømmertruck. – Jo høyere vi løfter, jo mer får vi plass til på lageret, sier Tarjei Braathen.

Store forskjeller i støvet

Støv og damp i sagbruk, sorterverk og høvleri utsetter deg for kjemiske og biologiske stoffer. Nå er forskerne i ferd med å finne ut hva det betyr for helsa.

EU vil berge klimaet med tre

Bygninger i tre og ny teknologi. Det skal gjøre byggenæringen til karbonsluk og berge klimaet, ifølge EU-topp Ursula von der Leyen.

Returtre kan bli KL-tre

Gammelt tre kan bli til nytt KL-tre. I de første forsøkene som Treteknisk har gjort, viser returtre seg å være like sterkt som styrkesortert, nytt virke.

Powered by Labrador CMS