Brunstad.jpg

Sprek og stilbevisst 70-åring

Tre nye sofaer og en hvilestol lanseres av 70-årsjubilanten Brunstad i disse dager. Dette skjer på møbelmessa i Stockholm.

Publisert

Slik så noen av vårnyhetene fra Brunstad ut i 2009. Nå er 70-åringen i Stockholm for å vise fram nyhetene denne våren.

Sykkylven-bedriften Brunstad har holdt det gående i 70 år.

Møbelprodusenten har ifølge administrerende direktør Helge Brunstad alltid vist viljestyrke og stolthet i arbeidet han karakteriserer som godt utført.

– Dette har alltid vært kjernen i det vi driver med. Slik var det også da min far, Hjalmar Brunstad, begynte å lage møbler i kjelleren som 22-åring. Han var en ærekjær håndverker med godt øye for stoff og design, skriver Brunstad på bedriftens nettside.

– Vi skaper kvalitetsmøbler og er ikke kjent for å velge snarveier, legger han til.

Det er godstolen ”Feel” som ifølge nettstedet Bygg.no som er Brunstads storsatsning i jubileumsåret. Hvilestolen tilpasser seg kroppen på trinnløst vis, både med vipp, regulerbar rygg, sving og bevegelig nakkestøtte. Møbeldesigner Helge Taraldsen er ansvarlig for stolen.

Han er også mannen bak sofamodellen Silhuett. De to øvrige sofaene som lanseres i Stockholm i disse dager, er ifølge det samme nettstedet signert Arild Alnes.

– I jubileumsåret kan bedriften se tilbake på en innholdsrik historie, til tider strevsom, men med positiv utvikling. Også de siste årene har omsetningen vært stabil til tross for finanskrisen som har preget markedet. Brunstad omsatte i 2010 for 170 millioner kroner, skriver Bygg.no.

Cirka 30 prosent av omsetningen utgjør eksport til Sverige og Danmark, med Finland, Storbritannia og Japan som nye lovene markeder.

Brunstad har 130 ansatte. Bedriftens ledelse roser samtlige av dem for innsatsen.

– Det har alltid vært viktig for oss å levere skikkelig arbeid, sier Helge Brunstad.

"
Powered by Labrador CMS