Sagblad.jpg

Lyddempet grønt sagblad

F.H.Verktøy A.S på Kirkenær har, i samarbeid med Nässjø sågbladsfabrikk og svenske arbeidsmiljøverket, utviklet et trimmerblad med lyddemping. Bladet er konstruert med tanke på optimal standtid og lavt støynivå.

Publisert

Nässjø sågbladsfabrikk`s investeringer har muligjort produksjon av ekstremt planslipte blad.

Dette i kombinasjon med laserskjærte slisser som er fylt med en spesil silicon, spesialutviklet hardmetallmatris og designet tann har gitt resultater som reduserer lydnivå, øker standtiden i sagen (flere sagede løpemeter) samt gir en finere saget flate. Av øvrige grønne argumenter kan nevnes lavere energiforbruk og mindre belastning på sagemaskinene.

­Vedagruppen, Moelven, Rørvikgruppen er noen av de sagbruk som har tatt ibruk våre grønne blad og gitt arbeiderne en litt tystere hverdag, skriver produsentene i en pressemelding.

De to sammarbeidsparterne har også utviklet et dataprogram som bidrar til å kunne skreddersy sagbad for ytterligere optimering.

- Vi måler og tegner sagbladet, registrerer omdreininger, matehastigheter, strekk og planhet og designer sagblad for det aktulle sagbruk. Ved eventuelle endringer som eks. vis en produksjonsøkning, så legges aktuell data inn og programmet regner ut optimale data.

Powered by Labrador CMS