multikomfprthus-snohetta-1
multikomfprthus-snohetta-1

Vant internasjonal bærekraftpris

Multikomfort-huset i Larvik har vunnet den internasjonale prestisjeprisen WAN Sustainable Buildings 2015. ”Huset er varmt og innbydende, samtidig som det oppfyller alle krav til bærekraftig material- og energibruk”, skriver juryen i sin begrunnelse.

Publisert

Foto: Snøhetta

Bak plusshuset står byggherrene Optimera og Brødrene Dahl. Huset er utviklet sammen med Snøhetta arkitekter, forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB) ved SINTEF og NTNU.

Utstrakt bruk av tre

Kombinasjonen av bokomfort, bærekraftige løsninger og god arkitektonisk utforming var utslagsgivende for juryen:

- Med Multikomfort-huset har vi ønsket å synliggjøre byggetekniske løsninger som hever komforten og ivaretar miljøet, samtidig som løsningene gir lave energikostnader og i norsk tradisjon er utformet med utstrakt bruk av tre som byggemateriale. Vi viser fremtidens byggestandard med teknologi og produkter som er fullt ut tilgjengelig i dag, skriver Optimera og Brødrene Dahl i en felles uttalelse.

Foto: Snøhetta

Selvforsynt med energi

Multikomfort-huset er et såkalt plusshus. Det forsyner seg selv med energi og kan i tillegg levere overskuddsenergi til lading av elbil eller strømnettet.

Brødrene Dahl og Optimera bruker huset som kompetansesenter for håndverkere og entreprenører. Målet er at bransjen skal kunne tilby miljøvennlige nybygg og rehabiliteringsprosjekter hvor også lys, støydemping og inneklima står sentralt.

Verdens største arkitekturvurdering

WAN Awards er verdens største arkitekturvurdering. I sitt syvende år deltar 1379 prosjekter som blir vurdert av 317 internasjonale dommere. Prisen deles ut innenfor et 20-talls kategorier hvor bærekraftige bygninger (WAN Sustainable Buildings) er en av disse. Prisen går til byggeprosjekter som er bærekraftige uten å gå på kompromiss med godt design.

Foto: Snøhetta

Foto: Snøhetta

Foto: Snøhetta

Foto: Snøhetta

(pressemelding)

Se også: http://www.worldarchitecturenews.com/project/2015/25855/wan-awards/wan-sustainable-buildings-2015.html

Powered by Labrador CMS