treutstilling
treutstilling

Utstilling: Tre inn i framtiden

Mjøsen Skog  har bidratt til en skog- og trebasert utstilling på Maihaugen i Lillehammer.

Publisert

Mjøsen Skog ble invitert av Maihaugen til å lage en utstilling som supplerer den svenske vandreutstillingen «Ur björk». Gjennom utstillingen «Tre inn i framtiden» ønkser Mjøsen Skog å gi et bredere perspektiv på skogressursenes betydning for verdiskapingen og klimaet.

Skogens klimabidrag

Utstillingen er laget i samarbeid med byrået Ferskvann, og er ment å gi de besøkende et innblikk i hvordan råstoff fra skogen kan bidra til det grønne skiftet, med overgang fra forbruk av sort til grønt karbon.

Utstillingen tar blant annet for seg skogressursene i Norge og Innlandet, litt om Mjøsen Skog, moderne skogbruk og digital verdikjede. Det legges vekt på skogens positive klimabidrag som følge av det naturlige karbonkretsløpet i skogen, ved hjelp av en ny illustrasjon og en ny folder som viser karbonkretsløpet og fotosyntesen. Borregaard har bidratt med å vise eksempler på hvilke spennende produkter råstoff fra skogen kan brukes til.

400 gjenstander av ett bjørketre

Utstillingen vises i den nyåpnede Sandvigsalen på Maihaugen fra søndag 6. september til søndag 4. oktober, samtidig som utstillingen «Ur björk». Dette er en svensk vandreutstilling som viser 400 husflidsprodukter laget av ett eneste bjørketre. Over 20 håndverkere fra Sverige viser hvor mange gjenstander man kan få ut av et bjørketre på 0,8 m³.

Selve åpningen av utstillingen og den nyoppussede Sandvigsalen foretas av stortingspresident Olemic Thommesen, og det foregår søndag 6. september kl 14. Der vil også Mjøsen Skogs styreleder Terje Uggen si noen ord om «Tre inn i framtiden». Det er gratis inngang på åpningen, og det vil bli enkel servering.

Les mer om utstillingen på maihaugen.no

Powered by Labrador CMS