barkevik
barkevik

Olaf Olsens Snekkerfabrikk AS og Barkevik Bruk AS slår seg sammen

Olaf Olsen og Barkevik Bruk as har 28. september 2015 signert avtale for å slå sammen sine virksomheter innenfor listverk, panel og karmproduksjon.

Publisert

Bilde fra 2012, da Eivind Funnemark (Barkevik), Erik Tønnesen (Optimera), Pål Erichsen (Optimera) og Thor Linberg (Barkevik) hadde inngått en omfattende avtale om levering av listverk. Foto: Barkevik

Begge selskapene har sterke markedsposisjoner, og målet er å møte byggevarekjedenes etterspørsel etter landsdekkende representasjon og distribusjon til konkurransedyktige betingelser.

- Olaf Olsen besitter en produksjonskompetanse og har et geografisk nedslagsfelt som passer svært godt til vår profil, sier Eivind Funnemark, daglig leder i Barkevik Bruk.

Begge selskapene har hver for seg lang historikk og erfaring med produksjon og salg av respektive produkter. Den sammenslåtte virksomheten skal eies 50/50 av partene.

- Barkevik Bruk har en imponerende organisasjon og markedskompetanse som vil styrke Olaf Olsens snekkerfabrikk vesentlig i et stadig tøffere byggevarkemarked, sier Edel Lønnum, hovedeier i Olaf Olsen.

Det nye selskapet vil ha en årsomsetning på ca. 230 M NOK og bli en av de største aktørene innenfor sin produktgruppe på det norske markedet med ca 25 % markedsandel og ca. 80 ansatte.

Selskapet vil være representert med tre produksjonsenheter, Skien, Helgeroa og Mo i Rana, og distribusjon vil foregå fra enhetene i Helgeroa og Mo i Rana.

Det forventes at sammenslutningen vilvære effektiv per 31.12.2015.

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS