0415-treindustrien
0415-treindustrien

Treindustrien 4/2015

Snøhetta skal skape den nye turisthytta til Den Norske Turistforening på Tungestølen basert på konseptet Vindeltre. Erfaringene skal de ta med seg til større prosjekter.

Publisert

Magasinet Treindustrien er bladet for hele den trebearbeidende industrien. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

I denne utgaven kan du lese følgende:

Leder: Optimisme «Moelven er treindustriens lokomotiv og er alene en indikator på helsetilstanden for hele bransjen. Moelvens resultater har blitt markant bedre, noe som virkelig trengtes.»Les lederartikkelen her

" Løken Trevare tør investere tross tøft marginpressLøken Trevare i Ørje tør satse i det svært konkurranseutsatte markedet før dører og vinduer. – De aktørene som overlever er de som er inkest til å ta i bruk nye metoder, sier Arn nn Grøndal.

COOP bygger butikker i massivtre, får energigevinstBruk av massivtre og smarte løsninger gir COOP lekre og energie ektive butikker, med en totaløkonomi som kan måle seg med stål og sandwichelementer.

Tema: Modulbygg

- Modulbygg reduserer byggetidenSINTEF-forsker mener at modulbygging er framtidsrettet. Ikke minst vil byggetiden kunne reduseres betraktelig.

Moelven med nytt leilighetskonseptMed serieproduksjon av moduler på fabrikk skal Moelven levere leiligheter opptil 2.000 kr/m2 billigere enn plassbygde.

Jøndal & Hoff tilpasser seg kundene– Trenden i markedet er først og fremst at vi får stadig mindre tid på oss til å levere. Etter at kundene har fått en pris de aksepterer, vil de gjerne ha varen med en gang. Dette har vi måttet tilpasse oss, sier daglig leder Jørn-Erik Jøndal hos Jøndal & Ho snekkerverksted.

Heidi Kielland: – Bransjen preges av optimisme– Det pågår mye omstillingsarbeid i treindustrien nå. Graden av automatisering øker, og det tenkes nytt og satses på kompetanse. Viljen til omstilling er stor, sier Heidi Finstad Kielland, adm. dir. i Treindustrien.

Nössemark går mot nedleggelseDet går mot nedleggelse av Moelvens sagbruk i Nössemark, tross store investeringer de senere årene.

Sender tømmeret sjøveien over ÅndalsnesTømmer fra nordre del av Gudbrandsdalen nner nå i større grad sjøveien via Åndalsnes til Sverige for videreforedling fremfor frakt på lastebil til Drammen.

Verdens største tømmermaskin til BorregaardPå forsommeren tok Borregaard i bruk sin nye Svetruck 32/22, verdens største tømmermaskin.

Rapport fra trearkitekturkonferansen– Treindustrien er en sum av lite kreative folk som bare gjør de de blir bedt om – og knapt nok det, lød en kraftsalve på den tredje nasjonale konferansen for trearkitektur ble arrangert i Oslo i juni.

Snøhetta utvikler nytt konsept, tester det på DNT-hytter Snøhetta skal skape den nye turisthytta til Den Norske Turistforening på Tungestølen basert på konseptet Vindeltre. Erfaringene skal de ta med seg til større prosjekter.

Nå produseres elementer også i Øst-FinnmarkNyetablerte Kirkenes Element og Takstol AS sørger for at det nå også foregår fabrikkproduksjon av takstoler og bygningselementer i Øst-Finnmark.

Brinchmanns Møbel og Innredning tror på nisjeprodukter– Her følger vi mange produkter hele veien fra idé, via utforming og til produksjon. Vi har tro på nisjeprodukter og det vi mener vi er gode på, sier daglig leder Fred Brinchmann hos Brinchmanns Møbel & Innredning as.

Bjerke lagde eksklusive rasteplasser ved MinnesundArkitekten ville ha rasteplasser som skiller seg ut. Snekkermester Per Bjerke tok utfordringen.

Spilka jubilerer med sterk markedsposisjonGjennom snart 60 år har Spilka Classic hatt en sterk markedsposisjon for vendbare vindusbeslag. Mens mange konkurrenter agger ut, velger Spilka å bygge seg opp her hjemme.

Bransjenyheter og produkter:

 • - Vanndamp må inn i energiregnskapet
 • Fra Valdres Trebehandling til VYRK
 • ACT lanserer ny blekkstråleskriver
 • Alle gode ting er TRE!
 • Ny dimensjonshøvel fra Holzmann
 • Kombibrukene gjør det best
 • Treprisen til Jarmund/Vigsnæs
 • Ny generasjon lavløftere fra UniCarriers
 • Moelven kjøper Hedalm-fabrikk
 • Populært med eksible innredningsløsninger

Faste sider:

 • Bransjenyheter
 • Leverandørregister
 • Messekalender

Relaterte artikler

  Powered by Labrador CMS