Traryd070806

Södra legger ned enda et sagbruk

For to uker siden ble det bestemt at svenske Södra Woods sagbruk på Hauerseter skal legges ned. Nå står enda et sagbruk for tur.

Publisert

Södras sagbruk i Traryd. Foto: Södra

Det er Södra Woods sagbruk i Traryd i Sverige som skal avvikles. Totalt 20 ansatte vil berøres.

Södra skriver i en pressemelding at selskapet gjennomfører strukturelle endringer i sagbruks- og høvlerivirksomheten for å styrke den langsiktige konkurranseevnen, og at dette er årsaken til nedleggelsen.

«Södra har de siste årene arbeidet intensivt for å øke lønnsomheten innen sagbruks- og høvlerivirksomheten gjennom å optimere flyten fra råvare til ferdig produkt ute hos kunden. Globale endringer, prisnivåer og konkurranse gjør at Södra nå også må gjennomgå strukturen», skriver selskapet.

– Vi endret Traryd fra å være et bartresagbruk til å bli et løvtresagbruk i 2011, i et forsøk på effektivt å ta hånd om skogeiernes løvtretømmer. Vi har prøvd forskjellige løsninger; bare å sage løvtre, sage både løv- og bartre, samt å øke samarbeidet med løvtresagbruket vårt i Djursdala. Dessverre har ikke endringene hjulpet, og til tross for store anstrengelser har vi ikke nådd målene vi hadde til avkastningen. Det er bakgrunnen for at vi nå har bestemt å avvikle virksomheten i løpet av 2016, sier Håkan Svensson i Södra Wood.

Les mer på sodra.com

"

Powered by Labrador CMS