Faksimile: Ansakffelse av miljøvennlige bygningsprodukter

Ny veileder for miljøvennlige materialvalg

Norwegian Green Building Council har lansert en veileder som gjør det enklere for byggherrer å ta miljøvennlige materialvalg.

Publisert

Mange byggherrer ønsker å bestille miljøvennlige materialer, men mangler kompetanse til å spesifisere krav. Teknisk forskrift stiller krav til at bygningsprodukter har lav emisjon og er uten giftstoffer, men kravene har vist seg vanskelige å følge i praksis.

Nå har Norwegian Green Building Council (NGBC) sammen med sine søsterorganisasjoner i Sverige, Finland og Island ferdigstilt prosjektet Nordic Guide to Sustainable Materials. Et av resultatene fra prosjektet er en veileder med forslag til konkrete funksjons- og dokumentasjonskrav til bygningsprodukter på tre ambisjonsnivåer.

Byggherren velger hvilket ambisjonsnivå han vil legge seg på og kan klippe kravene fra guiden rett inn i sin beskrivelse. Kravene kan brukes for nybygg, rehabilitering eller vedlikeholdsprosjekter.

Prosjektet har også utarbeidet en brosjyre som informerer om hva en EPD (Environmental Product Declaration) er og hva den kan brukes til.

Du finner begge veilederne og mer informasjon her.

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS