Breivik, Olav 600

Stort engasjement rundt Follum-investeringen

Styreleder i Viken Skog, Olav Breivik, har mottatt mange positive tilbakemeldinger fra sentrale politikere, lokale politikere, næringsliv og skogeiere de siste dagene.

Publisert

Tirsdag denne uka ble det klart at Enova investerer 138 millioner i det planlagte anlegget for biokull på Follum. Norske Arbaflames unike teknologi erstatter fossilt kull med fornybart biokull. Sammen med Viken Skog vil selskapet nå bruke støtten fra Enova til å bygge et fullskala produksjonsanlegg på Follum.

"

Olav Breivik

– Vi har opplevd et stort engasjement og mye positiv respons. Det har blitt tilkjennegitt begeistring for at vi begynner å nærme oss målet. Det gjenstår fremdeles mye arbeid, men investeringen til Enova på 138 millioner er en veldig viktig milepæl. Det er tydelig at Viken Skog er med å tenke grønt når miljøstiftelsen Bellona går ut med store støtteerklæringer, sier Breivik på Viken Skog sine nettsider.

Seniorrådgiver i Bellona, Olaf Brastad, mener det som nå skjer på Ringerike er gode nyheter som Bellona vil ta med seg til FNs klimatoppmøte i Paris som begynner om 20 dager.

Også daglig leder i Treklyngen, Rolf Jarle Aaberg, har mottatt en rekke gratulasjoner og positive tilbakemeldinger og henvendelser de siste dagene, og er klar for å jobbe beinhardt videre:

– Dette har vært en intens prosess. Men det er bare å hive seg rundt å jobbe videre, sier daglig leder i Treklyngen, Rolf Jarle Aaberg.

Les mer om saken hos Viken Skog

Se NRK TV-innslaget om nyheten her

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS