tømmerstokker

Mer trebruk i nord

Kommunene i Vest-Finnmark gjennomfører nå et såkalt tredriverprosjekt, der målet er at mer tømmer og produkter fra finnmarksskogen som foredles og selges lokalt.

Publisert

Det er Finnmark treforum som står bak tredriverprosjektet, og et delmål var å samle trenæringa i regionen til et seminar for å diskutere mulighetene for økt produksjon og trebruk. Seminaret ble holdt i Alta 21. - 22. oktober, og hit kom alt fra lokale sagbruk, arkitetekter, byggevare, forvaltning, og Trefokus. I tillegg deltok Lien sag fra Torpa som delte sine erfaringer med å selge spesialsortiment i et lokalt marked. Det melder Fylkesnytt fra Finnmark på regjeringen.no.

– Vi samlet hele kjeden fra de som avvirker i skogen og produserer treproduktene, til de som planlegger materialvalg i bygg og sist men ikke minst de som selger og distribuerer tre, sier Bjørn Arne Føleide i Noodt & Reiding, som var ansvarlig for seminaret. – På denne måten opprettet vi kontakt mellom grupper som i utgangspunktet har lite med hverandre å gjøre, og vi håper at dette etter hvert gir resultater i nye produkter og mer salg av lokalt tre.

Les mer om prosjektet i Fylkesnytt fra Finnmark

Powered by Labrador CMS