Ingrid Finnes og May Britt Straume
Ingrid Finnes i Norske Trevarer og møbelsnekker May Britt Straume i Henriksen Snekkeri AS ønsker seg flere snekkerambassadører fra hele landet. May Britt er en av åtte snekkerambassadører i norsk trevarebransje.

May Britt er en av åtte snekker­ambassadører i Norge - Ingrid ønsker seg mange flere

– Vi har åtte engasjerte ungdommer som brenner for snekkerfaget og framsnakker trevarebransjen gjennom sosiale medier. De gjør en kjempejobb og vi skulle gjerne hatt mange flere av dem.

Publisert

Dette sier Ingrid Finnes, som er rådgiver i Norske Trevarer og har ungdommer, rekruttering og snekkeramdassadørene som ett av sine ansvarsområder i bransjeforeningen.

– Vi er heldige som har engasjerte ungdommer som virkelig brenner for snekkerfaget og bransjen vår. Som ambassadører går de inn i en turnusordning på én uke hver, der de gjennom sosiale medier viser fram bedriften de jobber i og hvordan hverdagen er i en trevarebedrift.

– Skulle absolutt vært flere 

– Vi har blitt veldig glad i de åtte ambassadørene vi har, de gjør en imponerende innsats, men vi skulle absolutt hatt flere av dem, sier Finnes.

– Det vil også gjøre det enda mer interessant å være trevareambassadør. Nettverket blant ungdommene blir større, og både bedriftene og bransjen blir mer synlig overfor ungdommer og yngre folk, sier Finnes.

– Alle bransjer trenger jo flere ungdommer, det gjør vår bransje også, så det er en hard kamp om dem. Derfor er ambassadørene så viktige for oss. Vi ønsker at yngre folk rundt om i hele landet skal bli bedre kjent med snekkerfaget. Både yrket og bransjen har fantastiske muligheter å by på, og det er nettopp det vi vil synliggjøre.

Dette er de åtte snekkerambassadørene i Norske Trevarer:

  • Nico Holmeide Wolfermann, CNC-operatør ved Melby Snekkerververksted AS.
  • Ruben Andersen, lærling i snekkerfaget ved Grande Fabrikker AS. Årets lærling 2024 i norsk trevarebransje.
  • May Britt Straume, møbelsnekker ved Henriksen Snekkeri AS.
  • Kevin A. Castexs Vik, snekkersvenn ved Interiør-Snekkeriet AS.
  • Anna Regine Blom, produksjonsleder ved Rovde Møbel og Design AS. Årets lærling 2023 i norsk trevarebransje.
  • Iver Hovstad Raphaug, møbelsnekker ved Tyrikjøkken AS.
  • Amalie Almås, lærling ved FØRRE Vindu / Førre trevarefabrikk AS.
  • Tobias Gravdal, snekkersvenn og trevare-entusiast.

Tre og moderne teknologi

– Vi ønsker å fokusere på at snekkerfaget og trevarebransjen består av moderne teknologi, produktutvikling og design der vi bruker tre som materiale. Det er det som er snekkerfaget i 2024, så jeg tror vi har et veldig godt og tidsriktig budskap overfor ungdommene.

– Det vi trenger er å nå enda bedre fram med budskapet, slik at så mange som mulig blir kjent med snekkerfaget og bedriftene våre. Derfor trenger vi altså flere snekkerambassadører. Så mitt store ønske er at hver lokalforening i Norske Trevarer er representert med to-tre snekkerambassadører hver.

– Det hadde vært fantastisk, oppfordrer Ingrid Finnes i Norske Trevarer.

Powered by Labrador CMS