NEDBEMANNING: Moelven Byggmodul AS i Moelv varsler nedbemanning på opptil 40 årsverk. Foto: Moelven
NEDBEMANNING: Moelven Byggmodul AS i Moelv varsler nedbemanning på opptil 40 årsverk. Foto: Moelven

Moelven Byggmodul AS varsler nedbemanninger

Moelven Byggmodul AS i Moelv varsler en nedbemanning på opptil 40 årsverk. Årsaken er svak inntjening og manglende konkurransekraft.

Publisert

Byggmodulfabrikken i Moelv har gjort en rekke endringer og investeringer den siste tiden. Virksomheten har lagt ned en eldre produksjonslinje og modernisert sin hovedfabrikk, hvor det også gjennomføres ytterligere investeringer. Disse investeringene har per nå ikke gitt ønsket effekt, og derfor må driften endres ytterligere, skriver Moelven i en pressemelding.

– Det er smertefullt å måtte gi slipp på dyktige medarbeidere. Bransjen vår er meget konkurranseutsatt og vi er tvunget til å drive mer effektivt for å opprettholde lønnsom drift. Vi har investert i anlegget, samtidig som vi må tilpasse bemanningen til hva vi i dag klarer å produsere. Nedbemanningen gjennomfører vi også for å beholde de resterende årsverkene og skape en robust fremtidsrettet virksomhet, sier direktør i Moelven Byggmodul AS, Lars Brede Aandstad.

Omfanget på nedbemanningsprosessen kan bli opptil 40 årsverk. Totalt er det 230 medarbeidere ved virksomheten.

– Vi er i dialog med de ansattes tillitsvalgte og drøfter med dem hvordan nedbemanningen skal foregå, sier Aandstad.

Nedbemanningsprosessen og oppsigelsene vil bli gjennomført i løpet av mai måned. NAV er også rutinemessig varslet for å kunne bistå arbeidstakerne som blir berørt av nedbemanningen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS