Først i Norden med dobbelsidig verdioptimalisering i kantverket

Moelven Mjøsbruket har bestilt en Catech XT kantlinje fra USNR. Allerede før den er installert, oppgraderer Mjøsbruket fra det planlagte systemet med tradisjonell volumoptimering til BioVision kvalitetsoptimering.

Det skriver USNR i en pressemelding.

Ifølge selskapet har USNRs BioLuma 2900 LV-sensorer og optimeringssystem kapasitet til å oppdage en mengde defekter i bordemnet. På den korte tiden mellom skanningen og innmatingen regner systemet ut hvordan det skal hente det mest verdifulle bordet ut av bordemnet.

Kort sagt innebærer det at systemet noen ganger velger å lage et smalere, men mer verdifullt bord. på samme måte kan optimeringen under enkelte forutsetninger velge å lage et ekstra bredt bord der stokkens ytre rundkant ikke er fjernet, noe som aksepteres på enkelte markeder.

Skanningen utføres av totalt 20 BioLuma 2900 LV-sensorer; ti plassert på undersiden og ti som leser av fra oversiden. Den stabile transporten i kombinasjon med at man ikke trenger å snu bordemnet rundt, gjør at skanningsresultatet blir veldig presist. Systemet med kameraskanning fra både over- og undersiden gjør dette til den mest avanserte kantautomaten i Norden, skriver leverandøren.

Disse systemene skiller seg ikke mekanisk fra volumoptimerende kantautomater. Forskjellen ligger i mer avanserte sensorer med høyoppløste kameraer og i en kraftigere data. Den ekstra datakraften trengs for å rekke å fatte en optimeringsbeslutning på den korte tiden bordemnet befinner seg på bufferbordet mellom skanningen og innmatingen.

– Vi er overbevist om at dette kommer til å slå positivt ut og ser muligheter til i framtiden å kunne tilby våre kunder å oppgradere sine eksisterende kantautomater til et verdioptimaliserende system, sier USNRs europeiske salgs- og markedssjefChristian Winlöf.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS