Metsä Wood med nytt system for modulbygg i tre

De samme modulene kan brukes til eneboliger, flerfamiliehus og større bygg opp til sju etasjer.

Metsä Wood er involvert i prosjektet 369 Pattern Buildings, som skal utvikle et system for tremoduler som kan tilpasses i stor skala etter kundens behov.

Prosjektet er et samarbeid mellom Metsä Wood, industriprodusenten Harmet, samt arkitekter og ingeniører som er interessert i trekonstruksjon. I modulene brukes Kerto LVL fra Metsä Wood, og det nye modulsystemet gjør at de store treelementene brukes til å bygge både små og store bygg.

Tremodulene kan ha store åpninger i veggene, som kan tilpasses store rom eller vinduer.
Tremodulene kan ha store åpninger i veggene, som kan tilpasses store rom eller vinduer.

– 369 Pattern Buildings er et godt eksempel på samarbeid vi ser etter, hvor vi ønsker å få flere til å velge trekonstruksjoner ved å utvikle nye løsninger. Den grunnleggende ideen med prosjektet er at det med samme tremoduler skal være mulig å bygge eneboliger, flerfamiliehus eller for eksempel sykehus i opptil syv etasjer, sier Håkan Arnebrant, i Metsä Wood Sverige.

Kerto LVLs styrke bidrar til at tremodulene kan ha store åpninger i veggene, som kan tilpasses store rom eller vinduer.

– LVL er dessuten et mye lettere produkt enn for eksempel stål og betong, og det vil reduserer totalvekten til bygningen, sier Kristo Kalbe, en ingeniør som fokuserer på energieffektivitet i 369 mønsterbygninger.

Se video om prosjektet øverst i saken.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS