Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Konferansen for trearkitektur flyttes til oktober

Konferansen flyttes på grunn av få påmeldte.

Publisert

Datoen er ikke satt ennå, men vil landeres på konferansens nettside.

Konferansen har etablert seg som det nasjonale møtestedet for alle som er opptatt av dagens og morgendagens fremragende norske trearkitektur. I år vil arrangementet ta for seg store utbygginger og boligblokker i tre, og presenterer fremragende eksempler fra inn- og utland.

Konferansens tre hovedtemaer blir:

  • Norsk trearkitektur mellom tradisjon og fornyelse
  • Trearkitektur og formgivere av morgendagens samfunn
  • Trebruk og det offentliges muligheter.

– Trearkitektonisk renessanse

Bærekraftig byggeri er i vinden, og dette bidrar til at bruk av tre i store byggeprosjekter har blitt mer aktuelt og vanlig, påpeker en av arrangørene:

– Norsk og internasjonal trearkitektur har fått en «renessanse» og utfordringene for formgiverne er mange og spennende. Dette ønsker vi å belyse fra ulike innfallsvinkler på årets konferanse for trearkitektur, sier daglig leder Aasmund Bunkholt i TreFokus, som er en av arrangørene av konferansen.

For hele verdikjeden

Konferansen retter seg mot aktører i hele verdikjeden, det være seg arkitekter, rådgivere, utførende, byggherrer, eiendomsutviklere, ulike aktører i skognæringen, studenter, forskningsmiljøer og nasjonale og lokale myndigheter. På de tre foregående konferansene har det vært overvekt av arkitekter og byggherrer.

Trearkitektur populært blant studenter

I år har Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) gått inn som medarrangør. Alle arkitektutdanningene, Bergen, Ås og Trondheim, er invitert il å bli med. Disse vil komme til neste år.

– Som del av forskningsprosjektet "Wood Be Better" har AHO holdt en serie masterkurs der studentene har utviklet trearkitektur i typiske og krevende bysituasjoner. Kursene har fått stor søkning og mange har valgt å jobbe videre med tre også i diplomoppgavene, sier professor Marius Nygaard.

Sammen med professor og arkitekt Børre Skodvin har han ledet trekursene som nå vil inngå i et permanent studietilbud på AHO.

Konferanseprogrammet finner du her

Her kan du melde deg på

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Den nasjonale konferansen for trearkitektur har vært arrangert tre ganger på rad, med utdeling av treprisen.

Konferansen arrangeres i et samarbeid mellom TreFokus, Norske arkitekters landsforbund, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Arkitektbedriftene i Norge, Norsk Treteknisk Institutt og Norske Lauvtrebruk.

 

Powered by Labrador CMS