Moderne, miljøkompatible løsninger til industriell innendørs behandling av dører, lister og vegg- og takpaneler står sentralt i Teknos' utstilling på Ligna.
Moderne, miljøkompatible løsninger til industriell innendørs behandling av dører, lister og vegg- og takpaneler står sentralt i Teknos' utstilling på Ligna.

Teknos klar for Ligna

Teknos presenterer nye så vel som godt etablerte industrielle overflatebehandlingsløsninger til tre på Ligna i slutten av måneden.

Publisert

Ligna, verdens største messe for maskiner, anlegg og verktøy for treindustrien, arrangeres fra 22. til 26. mai i Hanover. På standen til Teknos vil det hovedsaklig vises fram produkter til bruk på tre innvendig, skriver selskapet i en pressemelding.

Vokser spesielt på innendørs-produkter

Med utgangspunkt i praktiske eksempler vil selskapet presentere moderne, prosessoptimaliserte overflater for transparent og dekkende innendørs behandling av dører, dørkarmer, lister og vegg- og takpaneler. I tillegg vises UV-herdende høyglansoverflater til møbelindustrien, brannhemmende overflatebehandling for tre innvendig og overflatebehandlingssystemer for vinduer og utvendige dører.

Carsten Lauth, strategisk forretningsdirektør i Teknos, sier i pressemeldingen at selskapet har gode resultater på overflatebehandlingsløsninger til utvendig bruk, og nå vokser spesielt mye innenfor industriell overflatebehandling til tre innvendig.

– I fjor lanserte vi en rekke nye produkter og utvidet markedsposisjonen vår i flere land. På Ligna viser vi frem et tydelig strukturert produktprogram som omfatter moderne, miljøkompatible løsninger for alle viktige bruksområder som dekker ulike krav og prosesser, sier Lauth

Dette er noen av produktene Teknos viser på Ligna:

Vannbasert maling, blant annet spesialgrunning som Teknocoat Aqua Primer 1867 og 1868 til henholdsvis forsegling av kvister i furu og forebygging av misfarging på grunn av stoffer i treet.

Vannbaserte 1K-lakk: Teknoclear Aqua 1338, som gir full transparens med tre lag, og Teknoclear Aqua 2577 og 2585 topcoats, som er optimalisert for hurtigtørking og ekstra høy kjemikalieresistens.

Vannbasert UV-maling: Teknolux Aqua 1728, som kan brukes til å oppnå svært motstandsdyktige overflater i samsvar med DIN 68681 klasse 1 B og IOS-MAT-0066 (klasse R2).

100 % UV-herdende overflatebehandling: Et utvalg av topcoats, inkludert Uvilux 1745, en UV-herdende topcoat med ekstra god dekkevne.

Brannhemmende maling vil også bli vist fram på Teknos-standen. Med FR Panel-lakksystemet presenterer selskapet en løsning for vegger og tak med trepaneler i bygg med strenge krav til brannsikkerhet. Systemet består av Teknosafe 2467-00 brannhemmende grunning og Teknoclear Aqua 1331 lakk, som oppfyller kravene til brannklassifikasjon B-s1, d0. Systemet er allerede brukt ved en rekke prosjekter, for eksempel den 6000 kvadratmeter store takkonstruksjonen i resepsjonsområdet til AccorHotels Arena i Paris.

(Pressemelding)

  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Teknos er blant Europas ledende leverandører av industriell overflatebehandling med en sterk stilling også i detaljhandelen og i markedet for arkitektonisk overflatebehandling.

  Teknos har egen produksjon i syv land: Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Russland og Kina.

  I tillegg har Teknos salgsselskaper i 17 land og eksporterer til mer enn 20 land via et god etablert forhandlernettverk.

  Teknos har rundt 1200 ansatte.

  Teknos ble grunnlagt i 1948 og er en av Finlands største familieeide virksomheter.

  Powered by Labrador CMS